Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obyvatelia sú odstrihnutí od sveta! V obci sa prepadol most, vyhlásili mimoriadnu situáciu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

LEVOČA - Pri vstupe do Levočskej doliny pri Levoči sa prepadol most, časť miestneho obyvateľstva je odrezaná od sveta. Potvrdila Vladimíra Novotná Čajová z Mestského úradu v Levoči. V dôsledku toho mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

 

Zlomený most v Levočskej Doline... Viac v našej dnešnej reportáži na Youtube, Facebooku, webe a vo vysielaní TV Levoča...

Posted by Vladimír Adamkovič on Tuesday, September 12, 2023

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove TASR potvrdil, že na mieste zasahujú traja príslušníci z Levoče s jedným kusom techniky. "Na poškodenom moste je domiešavač, z ktorého prečerpávajú betón," uviedol. K prepadnutiu mostnej konštrukcie došlo okolo 8. hodiny. Pri dopravnej nehode sa podľa Novotnej Čajovej nikto nezranil, znemožnený bol však prejazd motorovými vozidlami približne pre  30 ľudí žijúcich v tejto lokalite. 

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

"Pri prejazde vozidla, ktoré prevážalo betón na stavebné práce cez mostné teleso, došlo k deštrukcii tohto mosta a následnému uviaznutia vozidla," uviedla s tým, že Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v súčinnosti s mestom pracujú na dodávke, osadení a montáži dočasného pontónového mosta, čím sa obnoví funkčnosť prechodu miestneho obyvateľstva. "Rieši sa aj vyslobodenie uviaznutého vozidla na poškodenom moste," uzavrela Novotná Čajová.

Obyvatelia sú odstrihnutí od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Prípad padnutého mostu už rieši aj polícia. "46-ročný vodič auta nerešpektoval zákazovú značku, ktorá zakazuje vjazd vozidlom alebo jazdnou súpravou, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presahuje vyznačenú hranicu na značke. V tomto prípade 16 t. U vodiča prítomnosť alkoholu zistená nebola. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniam. Vodič bude riešený v správnom konaní," poznamenali mužia zákona na sociálnej sieti.

Obyvatelia sú odstrihnutí od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Viac o téme: MostMimoriadna situáciaLevoča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu