Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najnovší PRIESKUM: Alarmujúce čísla, až štvrtina voličov v tom má zmätok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky, Getty Images, Agentúra AKO pre TV JOJ Na Hrane)

BRATISLAVA - Približne štvrtina (25,9 percenta) voličov ešte nie je definitívne rozhodnutá, koho voliť. Najmenej váhajúcich sympatizantov majú strany Smer-SD a Republika, najviac váhajúcich má KDH a Sme rodina. Vyplýva to z dát kontinuálneho prieskumu postoja obyvateľov "Ako sa máte, Slovensko?".

"Menej ako štyri týždne pred voľbami vidíme ešte pomerne veľký priestor na presuny voličov a pohyb voličských preferencií. Približne štvrtina respondentov, ktorí deklarujú, že prídu voliť, hovorí, že ešte nie sú definitívne rozhodnutí, koho budú voliť," uviedol Miloslav Bahna zo Sociologického ústavu SAV.

Archívne video

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo skoro 73-tisíc občanov (Zdroj: Topky/Maarty)

Voliči chcú lepšiu vládu, ako tá úradnícka

Z výskumu vyplýva, že respondenti očakávajú, že nová vláda, ktorá bude vytvorená na základe septembrových volieb, bude oveľa alebo o niečo lepšia ako súčasná úradnícka vláda. Očakáva to 78,1 percenta, čo predstavuje nárast oproti výskumu z februára (72,4 percenta).

Výskum bol realizovaný 30. augusta až 6. septembra na vzorke 1000 respondentov. Ide o sériu prieskumov, ktoré iniciovala prieskumná spoločnosť MNFORCE, komunikačná agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom SAV a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV.

Viac o téme: PrieskumStranyKandidátiVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu