Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Boris Kollár a Peter Pellegrini kritizujú nezvládanie situácie s migráciou

Sme rodina počas mimoriadnej schôdze Zobraziť galériu (2)
Sme rodina počas mimoriadnej schôdze (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár i nezaradený poslanec, líder Hlasu-SD Peter Pellegrini sa zhodujú na nedostatočnom riešení situácie s nelegálnou migráciou zo strany vlády. Slovensko malo podľa nich reagovať skôr aj na správy o prepustení prevádzačov v Maďarsku. Uviedli to vo štvrtkovej relácii TV Joj Na hrane.

archívne video

Podľa Ódora treba hľadať európske riešenia nelegálnej migrácie (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

Podľa Kollára treba strážiť hranicu, komunikovať so samosprávami a pomôcť nasadeným policajtom. Kritizuje, že na situáciu sa neprišiel osobne pozrieť minister ani policajný prezident. Pellegrini tvrdí, že Slovensko reaguje neskoro a nedostatočne. Chýbajú mu výstražné signály. Trvá na tom, že migrantov treba na určitý čas zadržať.

Boris Kollár a Peter
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predseda parlamentu očakáva, že ani v piatok (8. 9.) sa neotvorí žiadna z troch mimoriadnych schôdzí. Ak bude mať premiér 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze o vládnom návrhu o upustení od povinnosti vydávať potvrdenia pre cudzincov, zvolá schôdzu taktiež na piatok.

Video Emy Ferusovej, ktorá tvrdí, že ju Kollár dvakrát poslal na interrupciu, považuje predseda parlamentu za snahu o diskreditáciu. Video podľa neho vzniklo na zákazku, ponúknuť jej mali za to 40.000 eur. Podal aj trestné oznámenie. Avizuje tiež zverejnenie zvukovej nahrávky, kde Ferusovú na túto diskreditačnú kampaň nahovárali. Na otázku o členstve vo vláde na čele s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom Pellegrini odpovedal, že nie je zástancom toho, aby dvaja bývalí premiéri boli v jednej vláde.
 

Viac o téme: MigráciaBoris KollárPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu