Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Enviropolícia ukončila vyšetrovanie v kauze v oblasti odpadov v Malých Levároch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Bratislavskí enviropolicajti podali prokurátorovi návrh na podanie obžaloby na obvineného 52-ročného muža z Veľkých Levár pre zločin neoprávneného nakladania s odpadmi v rozsahu takmer 2,9 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Muž mal na pozemku v Malých Levároch protiprávne zneškodňovať rôzny odpad. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Muž si v minulom roku prenajal pozemok s výmerou vyše 10.000 štvorcových metrov v Malých Levároch. "Podľa zistení enviropolicajtov mal na tomto pozemku protiprávne a bez potrebného súhlasu zneškodňovať rôzny odpad, ako betón, tehly, obkladový materiál, zmiešané odpady zo stavieb a demolácií a zmesový komunálny odpad," priblížila Bárdyová. Celkový objem odpadu vyčíslili na viac ako 13.500 štvorcových metrov.

Enviropolícia rieši vývoz odpadu do mestských lesov z výstavby tunela
Zobraziť galériu (2)
Enviropolícia rieši vývoz odpadu do mestských lesov z výstavby tunela  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Odpad mal zakopávať pod zem a sčasti ukladať aj na povrch terénu, v dôsledku čoho vznikla "čierna skládka". Odpad bol ukladaný v rozpore s právnymi predpismi na mieste, ktoré na tento účel nie je určené, a to na cudzom pozemku. Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, pretože tým dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

Viac o téme: VyšetrovanieKauzaUkončenieOdpadyMalé LeváreEnviropolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu