Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia v Prešovskom kraji odhalila počas dvoch dní troch opitých vodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

PREŠOV - Troch opitých vodičov odhalila v nedeľu a pondelok (27. - 28. 8.) polícia v Prešovskom kraji. Išlo o dvoch cudzincov a jedného Slováka. Všetkých obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Prvým z nich je 55-ročný vodič z Ukrajiny, ktorého polícia zastavila v pondelok pred obedom v obci Tisinec v okrese Stropkov. Dôvodom bolo, že ako vodič ťahača a návesu s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou 39.000 kilogramov jazdil úsekom, ktorý bol pre nákladné vozidlá nad 12 ton uzavretý. "Vodič bol okrem iného podrobený aj dychovej skúške, jej výsledok dosiahol hodnotu takmer 2,2 promile," povedala Ligdayová s tým, že skončil v cele policajného zaistenia.

Archivne video: Vodič bez vodičáku nafúkal viac ako tri promile!

Vodič bez vodičáku nafúkal viac ako tri promile! (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Polícia v Poprade riešila 66-ročného Poliaka, ktorý viedol osobné vozidlo v nedeľu popoludní po ceste v smere na obec Ždiar. "Na parkovisku v obci bol zastavený a podrobený kontrole. Výsledok vykonanej dychovej skúšky presiahol hodnotu 1,9 promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia," priblížila Ligdayová.

 Náraz do obrubníka

V pondelok podvečer 37-ročný muž viedol osobné vozidlo po Košickej ulici v Prešove. Vyšiel s vozidlom z parkovacieho miesta cez obrubník, prešiel na chodník, kde narazil opäť do obrubníka. Následne prešiel cez cestu a narazil do dopravnej značky. Vozidlo spoločne s inými osobami odtlačil na parkovisko. "Vodič bol po havárii policajnou hliadkou vyzvaný na vykonanie dychovej skúšky, ktorej výsledok dosiahol viac ako 2,8 promile. Následnou lustráciou bolo zistené, že 37-ročný muž nie je držiteľom vodičského preukazu. Bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala Ligdayová.

Viac o téme: Alkohol za volantomPolícia Prešovský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu