Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prokurátor navrhuje vzatie obvineného advokáta Františka Poláka do väzby

(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na vzatie obvineného advokáta Františka Poláka do väzby. Potvrdili to z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

"Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného JUDr. Františka Poláka do väzby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s týmto podnetom stotožnil a podal sudcovi Špecializovaného trestného súdu návrh na vzatie obvinenej osoby do väzby," priblížili z Prezídia PZ. Väzobný výsluch obvineného by sa mal na ŠTS začať v nedeľu (27. 8.) ráno.

archívne video Obžalovaný Ivan Biháry nie je spokojný s tým, že bol odsúdený za obidva skutky

Obžalovaný Ivan Biháry nie je spokojný s tým, že bol odsúdený za obidva skutky (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Advokát František Polák bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby. Spolu s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. čelí aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Viac o téme: ProkurátorŠpecializovaný trestný súdFrantišek Polák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu