Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Trasa z východu na západ sa konečne skráti! Prelomový pokrok na diaľnici D1 vám ušetrí čas: Vieme, kedy sa to stane

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, TASR/Erika Ďurčová)

BRATISLAVA – Pokiaľ ste už niekedy zažili úmornú cestu nedokončenou diaľnicou D1 medzi Bratislavou a Košicami, iste ste už narazili na kilometre tiahnuce sa kolóny pod legendárnym Strečnom. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) však konečne vyšla s kožou na trh a ohlásila, kedy príde k otvoreniu dlhoočakávaného tunela Višňové, ktorý z nočnej mory mnohých vodičov spraví dávno zabudnutú minulosť.

archívne video

VIŠŇOVÉ: Kontrolný deň výstavby diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Ako informuje portál TvNoviny, výstavba tunela Višňové ide podľa harmonogramu. Táto správa poteší najmä vodičov, ktorí si aspoň raz prešli rizikovým úsekom medzi Žilinou a Martinom, tiahnucim sa pod Strečnom. Štátny tajomník ministerstva dopravy a predstavitelia NDS sa na tom po kontrole zhodli vo štvrtok (24. augusta). Prví šoféri by si tak novootvoreným tunelom mohli prejsť už o dva roky.

Výstavba tunela Višňové
Zobraziť galériu (2)
Výstavba tunela Višňové  (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Problémové ostenie, ktoré bolo jedným z hlavných problémov stojacím za zdržaním výstavby ja už opravené. Dnes sa tak môžu plniť ďalšie miľníky vo výstavbe dlho očakávaného tunela Višňové. Pokiaľ bude plánovaná výstavba prebiehať podľa predom určeného plánu, finálnej podoby tunela by sme sa mohli dočkať už na prelome rokov 2024 a 2025.

Viac o téme: StrečnoVýstavba diaľnicDiaľnica D1Tunel VišňovéDiaľnica Bratislava-Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu