Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Členstvo v mládežníckej SDKÚ-DS nepovažuje Uhrík za chybu: Ide o skúsenosť, za ktorú je vďačný

Milan Uhrík
Milan Uhrík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Europoslanec a líder mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík nepovažuje svoje niekdajšie členstvo v mládežníckej organizácii SDKÚ-DS za mladícku chybu. Označil ju za skúsenosť, za ktorú je vďačný. Uviedol to v stanovisku v reakcii na informácie, ktoré priniesol portál Aktuality.sk.

Uhrík priblížil, že ako študent mal kresťansko-konzervatívne názory, preto sa pridal k mládeži SDKÚ. "Rýchlo som sa však zorientoval a zistil, že ich politika nie je správna," uviedol. "Ak by sa to nestalo, tak by som možno nikdy nedospel k názorom, ktoré mám dnes," doplnil. Následne podľa svojich slov vybudovali so súčasným šéfom ĽSNS Marianom Kotlebom "vtedy najsilnejšiu stranu, ktorá bola jediná schopná otvorene kritizovať nedostatky v politike západu".

archívne video Robert Fico poďakoval Milanovi Uhríkovi z Republiky za zber podpisov za referendum o páde vlády

Robert Fico poďakoval Milanovi Uhríkovi z Republiky za zber podpisov za referendum o páde vlády (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Uhrík mal za SDKÚ-DS kandidovať v roku 2010

Europoslanec odmieta, že by svoje mládežnícke členstvo v SDKÚ tajil. "O mojej minulosti vie minimálne 5000 ľudí na Slovensku už 13 rokov. Vedeli o tom novinári v roku 2017, keď ma lustrovali kvôli kandidatúre na župana. Nie je náhoda, že to vytiahli práve teraz pred voľbami," tvrdí Uhrík. Pripomenul, že aj iní politici v priebehu svojej kariéry zmenili názory.

Portál Aktuality.sk upozornil, že Uhrík bol členom mládežníckej organizácie SDKÚ s názvom Nová Generácia. Píše tiež, že Uhrík mal za SDKÚ-DS kandidovať v roku 2010, keď sa v komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca v obci Komjatice. Uhrík pôsobil v Kotlebovej ĽSNS, v roku 2019 úspešne kandidoval za túto stranu do Európskeho parlamentu. Začiatkom roka 2021 spolu s ďalšími predstaviteľmi stranu opustil a založili hnutie Republika, ktorej sa stal predsedom.

Viac o téme: SkúsenosťSDKÚ-DSMilan UhríkČlenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu