Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V TOMTO meste vzniknú stovky nových pracovných miest! Moderné firmy ohlásili expanziu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

LUČENEC – Juh stredného Slovenska patrí už dlhodobo k regiónom s vysoko nezamestnanosťou. Problém s hľadaním si práce pre stovky ľudí však môže byť už onedlho minulosťou. Do mesta Lučenec smeruje zaujímavý zamestnávateľ, ktorý chce v regióne vytvoriť až 400 nových pracovných miest. Ohlasovaní expanziu však spochybňujú niektorí mestskí poslanci.

archívne video

Ministerka práce Soňa Gaborčáková: Rozhodla sa predĺžiť podporu aktivačných prác (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa informácii portálu RTVS by do Lučenca mali zavítať dvaja noví investori, ktorý v regióne môžu poskytnúť až 400 nových pracovných miest.  Zámerom firiem je výroba batérií pre elektromobily a výstavba moderných drevodomov.

„Radi by sme pomohli regiónu, kde je nižšia zamestnanosť. Aj preto nás oslovila možnosť vybudovania nového závodu v Lučenci,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti EV-GP Július Száraz. Spoločnosť EV-GP je známa výrobou v oblasti elektromobility, ktorá sa aj kvôli Európskej únii stane už onedlho novým trendom.

V TOMTO meste vzniknú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalšia spoločnosť, ktorá plánuje expanziu do regiónu sa zaoberá konštrukciou montovaných drevodomov. „Už tento rok máme výrobné kapacity vyťažené na 100 percent, takže v rámci rozvoja firmy sme hľadali možnosti na jej rozšírenie. Ideálny priestor nám ponúkli v lučeneckom priemyselnom parku,“ ohlásil konateľ firmy DOMY IQ Lukáš Novotný.

Investori majú namierené do priestorov priemyselného parku, s tým však nie sú stotožnení niektorí mestskí poslanci. „Nie sme v zásade proti tomu, aby prišiel investor do priemyselného parku, ale títo konkrétni záujemcovia sa nám nezdajú dôveryhodní, z toho dôvodu, že napríklad jeden z nich má na činnosť, ktorú deklaruje, že prevádzkuje, povolenie len od februára tohto roku,“ vysvetľuje poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Lučenci Renáta Endrödyová.

V TOMTO meste vzniknú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Viac o téme: LučenecInvestorElektromobilitaInvestíciePracovné miestaNezamesnanosťDrevodomy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu