Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

AKTUÁLNE Západné Slovensko zasiahli po horúčavách búrky! Naberajú na intenzite, vyvracajú stromy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Západnú časť Slovenska po vlne stabilného počasia bičujú búrky. Zamračené počasie s ojedinelými prehánkami možno očakávať aj na strednom a východnom Slovensku.

VIDEO: Bratislavou sa v stredu prehnali silné búrky

Bratislavou sa prehnali silné búrky (Zdroj: Tip čitateľa)

17:15 Silná búrka sa prehnala aj Podunajskými Biskupicami. Hlásia niekoľko spadnutých stromov. Následky budú odstraňovať niekoľko hodín. 

 

⛈🌳 Dnešná búrka so silným dažďom dala zabrať aj viacerým stromom v Podunajských Biskupiciach. Evidujeme polámané stromy...

Posted by Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti on Wednesday, August 16, 2023

16:16 Bratislavou sa prehnal intenzívny lejak. Na niektorých miestach hlásia ľudia popadané konáre. V niektorých mestkých častiach Bratislavy sprevádzali dážď aj krúpy.

AKTUÁLNE Západné Slovensko zasiahli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

VIDEO V Bratislave sa na niektorých miestach vyskytli aj krúpy 

V Bratislave sa na niektorých miestach vyskytli aj krúpy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)
 

Na krajnom západe Slovenska treba v stredu popoludní počítať s búrkami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe. Výstrahy platia pre celý Bratislavský kraj a okresy Senica, Skalica a Dunajská Streda v Trnavskom kraji. "Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. Pre okresy Bratislava, Senec a Dunajská Streda bol zároveň vydaný prvý stupeň hydrologických výstrah," uvádzajú. 

AKTUÁLNE Západné Slovensko zasiahli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

V Bratislave dokonca očakávajú bleskové povodne, ktoré môžu udrieť každú chvíľu. Lokálne búrky momentálne vyčíňajú pri Modre, kde hlásia čitatelia aj vyvrátené stromy. "Prišlo to nečakane, silný vietor nás zastihol cestou do Bratislavy. Bol sprevádzaný silným lejakom," opísala nám čitateľka Jnak krátko po 14.00 hodine. Zatiaľ najsilnejšie zrážky hlási Trnava, kde búrka zaplavila viaceré ulice. 

AKTUÁLNE Západné Slovensko zasiahli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

Pre spadnutý strom je v súčasnosti neprejazdná cesta II/502 medzi obcami Vinosady a Modra (okres Pezinok). Strom blokuje oba jazdné pruhy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.  "Vodičov vyzývame, aby sa riadili pokynmi polície," upozorňuje polícia.

 

Vinosady modra neprejazdne padnuty strom

Posted by Milan Močol on Wednesday, August 16, 2023

Príliv teplého vzduchu, keď sa ortuť teplomera šplhala na 30 a viac stupňov Celzia, vyvrcholil v utorok. Streda už také teplá nie je. Na svedomí to má plytká oblasť nižšieho tlaku vzduchu, ktorá sa rozložila nad východným Balkánom a do našej oblasti priniesla vlhkosť. Vďaka tomu sa dnes tvoria početné prehánky a búrky.

 

Viac o téme: PočasieBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu