Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Úkladná vražda policajta? Dvaja muži mu chceli dať pod auto výbušninu! DETAILY z akcie NAKA

Branko Kišš Zobraziť galériu (2)
Branko Kišš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Desiatky policajtov v utorok okolo obeda prehľadávali okolie vedľa cesty od Leopoldova smerom na Hlohovec. Akcia súvisela s prípravou úkladnej vraždy policajta.

VIDEO Akcia Rachel: Dvaja muži pripravovali úkladnú vraždu policajta

Akcia Rachel: Dvaja muži pripravovali úkladnú vraždu policajta (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Aktualizované o 11:49

Polícia obvinila dvoch mužov Petra B. a Romana Č., ktorí pripravovali vraždu policajta v súvislosti s jeho prácou. Hrozí im trest odňatia slobody 25 rokov alebo doživotie. Policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii. Pri utorkovej (15. 8.) obhliadke miesta činu v trávnatom poraste medzi Hlohovcom a Leopoldovom zaistila polícia dôkaz, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie.

Petra B. zadržali počas utorkovej akcie Ráchel. Polícia zároveň vykonala štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov. Roman Č. je v súčasnosti vo väzbe. Obaja čelia obvineniu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe - verejnom činiteľovi - a z osobitného motívu - pomsty. Cieľom obvinených bol policajt z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Policajný prezident Štefan Hamran informuje o prípade prípravy úkladnej vraždy policajta

Policajný prezident informuje o prípade prípravy vraždy policajta (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Desiatky policajtov a príslušníkov NAKA v utorok okolo obeda prehľadávalo okolie cesty od Leopoldova smerom na Hlohovec. Akcia súvisela s prípravou úkladnej vraždy policajta z Trnavy, ktorú plánovali dvaja muži, ktorí sú podľa portálu tvnoviny.sk už obvinení. Muži chceli PMJ-čkára zavraždiť preto, lebo ich vraj zastavoval, keď ich videl ísť na aute. Pravidelne jazdili bez vodičského preukazu. 

Muži si údajne zohnali výbušninu a chceli ju umiestniť pod policajtovo auto. Keď bude sedieť vo vozidle, tak ho chceli nechať vybuchnúť. 

Viac o téme: BombaPolícia úkladná vraždaNAKAŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu