Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nové informácie o tragickej smrti známej influencerky Diany (†39): Zomrela v Chorvátsku, oživovali ju tri hodiny

Diana Hô Chí zomrela v Chorvátsku.
Diana Hô Chí zomrela v Chorvátsku. (Zdroj: IG/di_hochi)

BLATO/BRATISLAVA - Známa Slovenka s vietnamskými koreňmi Diana Hô Chí vo veku 39 rokov zomrela pri obci Blato na chorvátskom ostrove Korčula v utorok poobede. Jej mŕtve telo na morskej hladine objavil jej priateľ, ktorý je zároveň inštruktorom freedivingu. O tragédii informujú aj chorvátske médiá.

Diana Hô Chí bola kondičná trénerka, inštruktorka jógy a tiež influencerka. Pracovala aj na portáli Fitshaker, ktorý potvrdil správu o jej úmrtí. Aktuálne bola v Chorvátsku, kde trénovala spolu so svojím priateľom freediving. Nádychové potápanie alebo apnea je potápanie bez dýchacieho prístroja, len so zásobou vzduchu v pľúcach, ktorú potápač vytvorí nadýchnutím sa nad hladinou vody. Dianin priateľ bol zároveň aj akreditovaným inštruktorom freedivingu. 

Po šokujúcom oznámení o jej smrti sa začali okamžite špekulácie o tom, ako známa kondičná trénerka zomrela. Zatiaľ však nie je nič potvrdené a rodina čaká na výsledky pitvy. Ako pre Topky uviedla jej sestra Lucia, Dianino telo na morskej hladine našiel práve jej priateľ inštruktor. "Išiel ju už zavolať, aby išla von a v tom si všimol, že tam pláva telo. Okamžite zavolali záchranku, aj ju tam oživovali. Žiaľ, už sa nedalo nič robiť," povedala pre Topky Lucia. 

Dianu našli v utorok poobede okolo 14:30 asi 100 metrov od pobrežia. Obhliadajúci lekár ju o 17:30 vyhlásil za mŕtvu. Jej telo previezli na patológiu na pitvu, ktorá určí presnú príčinu jej smrti. "Neutopila sa, ani jej telo podľa odborníkov nevykazovalo známky utopenia. Musela dostať zástavu srdca alebo nejakú mozgovú príhodu," dodala jej sestra s tým, že Dianino telo budú môcť previezť na Slovensko až po pitve. 

archívne video

"Slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe vie o prípade a príbuzným poskytuje v rámci svojich kompetencií potrebnú konzulárnu asistenciu. Z dôvodu ochrany osobných údajov a absencie súhlasu dotknutých osôb sa rezort diplomacie nebude k prípadu detailne vyjadrovať," uviedol pre topky.sk komunikačný odbor rezortu zahraničných vecí.

Viac o téme: SmrťPotápanieFitnesskaInfluencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu