Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Štát sa pred voľbami plieska po vrecku, rozdávajú milióny eur: Slováci, pozor, táto skupina si prilepší o dve stovky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Už v októbri si znova prilepšia desiatky tisíc rodičov. Dôvodom je mimoriadny štátny príspevok, na ktorý sa môžu tešiť rodičia detí, ktoré budú od septembra navštevovať prvý ročník základnej školy. Oproti minulému roku sa však výrazne zvýšil. Rodičov čerstvých školákov tak poteší rekordná čiastka.

archívne video

Dôchodky aj rodičovský príspevok sa budú mimoriadne zvyšovať už tento rok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Už o pár týždňov pristanú na účtoch rodičov prvákov základných škôl rekordne vysoké príspevky. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny tak už v októbri prispeje 170 eur na výdavky spojené s nákupom školských potrieb.

Dôvodom takto vysokej čiastky je tohtoročný jednorazový príspevok vo výške 110 eur, ktorý sa pripočíta k dnes už navýšenému základnému príspevku 60 eur.

V minulom roku bola výška príspevku na úrovni 30 eur. Čiastka sa tak medziročne zvýšila až na dvojnásobok. Mimoriadny príspevok rodičia obdržali už aj minulý rok, kedy sa suma príspevku jednorazovo zvýšila o 106,33 eur na rovnú sumu 136,33 eur. Oproti minulému roku si tak rodičia prváčikov prilepšia o 33,67 eur.

Štát sa pred voľbami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Nárok na zvýšený prídavok na deti majú všetci rodičia detí, ktoré po prvýkrát nastúpili do prvého ročníka základnej školy.

Viac o téme: Školský rokŠtátny príspevokPrváci základných škôlJednorazový príspevok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu