Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

NAKA navrhla obžalovať ďalšieho sudcu! Zásah do nezávislosti súdu? Prípad sa týka aj Kočnera

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra ukončila vyšetrovanie a navrhla obžalobu bývalého šéfa bratislavského krajského súdu Ľuboša Sádovského.

Bývalý predseda bratislavského krajského súdu Ľuboš Sádovský čelil obvineniu, že zasahoval do nezávislosti súdu. NAKA teraz vyšetrovanie prípadu ukončila a vyšetrovateľ podal návrh na jeho obžalobu. Informuje o tom portál Aktuality.sk

Sádovského obvinenie sa týka káuz Technopol a Eco-Invest. V lete 2019 zaistili elitní policajti mobilné telefóny viacerým sudcom, ktorých podozrievali, že komunikujú s odsúdeným podvodníkom Marianom Kočnerom. Polícia sa tak dostala aj k Sádovského šifrovanej komunikácii. Ten v decembri 2019 zložil funkciu, pretože sa podľa vlastných slov rozhodol vyvodiť zodpovednosť. Neskôr ho zadržali pri akcii Búrka a obvinili ho zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdov. Do väzby však nešiel. 

archívne video

Elitní policajti prehľadávajú Generálne riaditeľstvo Železníc Slovenskej republiky (Zdroj: Topky/Maarty)

"V júni bolo ukončené vyšetrovanie obvineného JUDr. Ľ. S. V tejto veci podal vyšetrovateľ návrh na podanie obžaloby pre zločin zasahovania do nezávislosti súdu,“ povedala pre Aktuality.sk Zuzana Hrabovská z policajného prezídia. Návrh už má na stole dozorový prokurátor. "Po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe," odkázal po hovorkyni generálnej prokuratúry Jane Tökölyovej.

Viac o téme: SudcaKorupciaObžalobaNAKAĽuboš Sádovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu