Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia obvinila opitého vodiča z okresu Rožňava: Nafúkal viac ako tri promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

ROŽŇAVA - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 40-ročného vodiča z okresu Rožňava, ktorý v pondelok (31. 7.) najskôr prekročil maximálnu povolenú rýchlosť a následne narazil do pred ním idúceho vozidla. Pri dychovej skúške nafúkal 3,25 promile alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Obvinený vodič mal podľa polície na ceste v smere od mesta Rožňava na obec Betliar najskôr prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť mimo obce o 21 kilometrov za hodinu, následne spôsobil i dopravnú nehodu. "Nezodpovedný vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pretože narazil do pred ním idúceho vozidla, vozidlá následne prešli mimo vozovku, kde ostali stáť," priblížila Mésarová.

Archívne video: Žena prekročila na diaľnici rýchlosť o takmer 80 km za hodinu, šoférovala opitá

Žena prekročila na diaľnici rýchlosť o takmer 80 km za hodinu, šoférovala opitá (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Vodič, ktorý pri dychovej skúške nafúkal 3,25 promile alkoholu, si pri nehode spôsobil ľahké zranenia. Polícia muža zadržala a umiestnila do policajnej cely, za spáchaný skutok mu hrozí až rok vo väzení. Škody na vozidlách boli predbežne vyčíslené na 7100 eur.

Ďalší vodič pod vplyvom

Polícia v Rožňavskom okrese pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila i 22-ročného vodiča z okresu Rožňava, ktorý v pondelok (31. 7.) viedol v obci Nižná Slaná vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia. Policajná hliadka mladého muža zastavila z dôvodu jazdy v protismere. Počas kontroly bol podrobený aj dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 1,83 promile. Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: Alkohol za volantomPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu