Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Demokrati sú pripravení iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady k pediatrom

Andrea Letanovská
Andrea Letanovská (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR zo strany Demokrati sú pripravení iniciovať mimoriadnu schôdzu k situácii s pediatrami. Avizujú, že so zberom podpisov začnú hneď, ako dostanú konkrétny návrh riešenia. Uviedla to volebná líderka strany Andrea Letanovská.

"Situácia je akútna, musíme stabilizovať životné funkcie pediatrie," vyhlásila. Skritizovala lekárskych odborárov, ktorí nesúhlasia s návrhom na skrátenie ordinačných hodín v ambulantných pohotovostiach. Vyzvala ich, aby nevytvárali zbytočný konflikt, ktorý podľa nej problém zhoršuje.

Video: Michal Palkovič k stretnutiu so zástupcami ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti

Michal Palkovič k stretnutiu so zástupcami ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti (Zdroj: Topky/ Maarty)

Vyše 400 pediatrov podalo výpoveď z ambulantných pohotovostných služieb. Odôvodnilo to okrem iného ich nedostatkom a preťaženosťou. Rezort zdravotníctva preto navrhol viaceré stabilizačné opatrenia. Chce napríklad skrátiť ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí, čo by sa podľa neho mohlo riešiť aj na mimoriadnej schôdzi parlamentu. S návrhom nesúhlasia lekárski odborári, podľa ktorých to preťaží nemocnice. Konkrétne návrhy má rezort ešte predstaviť premiérovi Ľudovítovi Ódorovi.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaPediatriDemokratiAndrea Letanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu