Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Premiér si chce vypočuť obe strany: Následne rozhodne, čo ďalej v situácii s nedostatkom pediatrov

Ľudovít Ódor
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor sa pre situáciu s nedostatkom pediatrov v piatok (28. 7.) stretne s predsedom lekárskych odborárov Petrom Visolajským aj s odborníčkou rezortu zdravotníctva pre všeobecné lekárstvo pre deti a dorast Elenou Prokopovou. Chce si vypočuť argumenty oboch strán. Následne sa rozhodne vláda pre ďalšie kroky.

"Chcem si vypočuť obe strany a potom sa na základe faktov a argumentov rozhodneme, ako ďalej," uviedol premiér. Na základe záverov stretnutia sa podľa jeho slov uvidí, či vláda príde s nejakými legislatívnymi zámermi a návrhmi na ich prijatie v skrátenom legislatívnom konaní. Priblížil, že s oboma stranami bude rokovať zvlášť. Nechce, aby sa do rozhovoru vnášali emócie.

Video: Ľudovít Ódor po rokovaní vlády

Ľudovít Ódor po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v súvislosti s nedostatkom pediatrov navrhuje viaceré opatrenia. Chce napríklad skonsolidovať sieť ambulantných pohotovostí. Navrhuje tiež skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí, ktoré by sa podľa neho mohlo riešiť aj na mimoriadnej schôdzi parlamentu. S tým nesúhlasia lekárski odborári. Zmena podľa nich preťaží nemocnice. Vyzvali preto rezort, aby problém riešil systémovo.

Viac o téme: ZdravotníctvoPediatriPeter VisolajskýĽudovít ÓdorElena ProkopováNedostatok pediatrovPredseda lekárskych odborov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu