Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Asociácia nemocníc Slovenska podporuje výzvu lekárskych odborárov riešiť nedostatok pediatrov systémovo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) podporuje výzvu lekárskych odborárov riešiť nedostatok primárnych pediatrov systémovo. Problém sa podľa nej nesmie riešiť prenesením záťaže na nemocničných lekárov. Naďalej preto odmieta návrh na skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí. Informoval o tom riaditeľ kancelárie ANS Miroslav Valaštík.

"Od minulého roku opakovane vyjadrujeme svoj nesúhlas s medializovanými vyjadreniami ministerstva zdravotníctva o avizovanej zmene organizácie detských ambulantných pohotovostných služieb, pri ktorej by malo dôjsť k prehodnoteniu dĺžky trvania, počtu a lokalizácie s poukazom na budovanú sieť urgentných príjmov a ústavné pohotovostné služby v nemocniciach," uviedla asociácia v stanovisku.

Archívne video: Minister zdravotníctva Michal Palkovič o situácii ohľadne výpovedí pediatrov 

Minister zdravotníctva Michal Palkovič o situácii ohľadne výpovedí pediatrov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

Minister zdravotníctva Michal Palkovič tento mesiac avizoval, že na rokovaní mimoriadnej schôdze parlamentu by sa mohlo riešiť skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí. Návrhom sa má dočasne zastabilizovať kolabujúca sieť detských ambulancií. Lekárski odborári to odmietajú. Zmena podľa nich preťaží nemocnice. Vyzvali preto rezort zdravotníctva, aby problém riešil systémovo.

Viac o téme: ZdravotníctvoPediatriAsociácia nemocníc Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu