Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Letanovská upozorňuje: Slovensku hrozí pre chrípkovú sezónu kríza nedostatku pediatrov

Andrea Letanovská
Andrea Letanovská (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - V najbližších týždňoch hrozí pre chrípkovú sezónu kríza nedostatku pediatrov. Upozornila na to volebná líderka mimoparlamentnej strany Demokrati Andrea Letanovská. Apeluje preto na schválenie novely zákona k skráteniu ordinačných hodín ambulantných pohotovostí v parlamente.

"O pár týždňov deti nastúpia do škôl, čo urýchli prenos chorôb a nástup chrípkovej vlny. Desiatky tisíc detí budú potrebovať svojho pediatra a potrebujú ho nájsť v ordinácii," povedala.

Archívne video: Heger predstavil novú stranu Demokrati a tiež prvé mená z jej tímu, premiér tvrdí, že od OĽaNO sa názorov odlišujú

Heger predstavil novú stranu Demokrati a tiež prvé mená z jej tímu, premiér tvrdí, že od OĽaNO sa názorov odlišujú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kritizuje lekárskych odborárov, ktorí so schválením novely nesúhlasia. Hádžu podľa nej vláde polená pod nohy a vyvolávajú konflikty. "Prestaňme riešiť vzájomné boje a poďme na tom pracovať," vyzvala. Zopakovala, že poslanci Národnej rady SR z mimoparlamentnej strany Demokrati by podporili otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu k situácii s pediatrami. Lekárski odborári v utorok (25. 7.) vyzvali rezort zdravotníctva, aby nedostatok primárnych pediatrov riešil systémovo. Odmietajú avizované skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí, ktoré podľa nich okrem iného preťaží nemocnice.

Viac o téme: ChrípkaZdravotníctvoPediatriAndrea Letanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu