Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda náhle stráca silnú pravú ruku médií: Rady ministerstva opúšťa táto žena, ťahala to ešte od čias Smeru!

Eliášová končí ako hovorkyňa ministerstva vnútra, ktoré momentálne pod poverením vedie premiér Ľudovít Ódor. Zobraziť galériu (2)
Eliášová končí ako hovorkyňa ministerstva vnútra, ktoré momentálne pod poverením vedie premiér Ľudovít Ódor. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, MV SR)

BRATISLAVA - Jej služby a skúsenosti v rámci tlačového oddelenia využívali viacerí ministri už od čias vlády Smeru. Zuzana Eliášová stala na čele tlačového oddelenia zdravotníckeho rezortu, pričom neskôr prešla na ministerstvo vnútra k exministrovi Romanovi Mikulcovi. Teraz po rokoch služby vo vládnom sektore odchádza!

archívne video

Predseda vlády Ľudovít Ódor informuje o konci ministra vnútra Šimka vo funkcii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

O Eliášovej náhlom konci na rezorte vnútra píše portál Omediach.com. Eliášová tak odchádza len pár dní po odchode Ivana Šimka ako ministra vnútra v rámci úradníckej vlády a nič nenasvedčovalo tomu, že by mala z funkcie odísť aj Eliášová, a to aj po tom, čo bol vedením rezortu poverený sám premiér Ľudovít Ódor.

Eliášová pritom pôsobila ako hovorkyňa ministerstva zdravotníctva už od roku 2017, keď ho vtedy viedol nominant Smeru-SD Tomáš Drucker.

Vláda náhle stráca silnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MV SR)

Vytvorila som tím s odkazom, aby pokračovali v dobre nastavenej práci, odkazuje končiaca Eliášová

Odchádzajúca hovorkyňa poskytla aj stanovisko k svojmu odchodu. "Práca na ministerstve vnútra ma bavila a napĺňala, pretože je prácou pre ľudí - pre občanov tejto krajiny. Odchádzam s čistým svedomím a kolegom želám len to najlepšie. Som zároveň rada, ako sa podarilo vybudovať tím na tlačovom odbore a odchádzam od svojho tímu s odkazom, nech pokračujú v dobre nastavenej práci a rozvíjajú ju ďalej. Prácu som robila nezištne nielen hlavou, ale aj srdcom. Najbližšie obdobie si oddýchnem a potom uvidím, čo život prinesie. Celému rezortu vnútra prajem len to najlepšie," odkazuje Eliášová.

Portál pritom pripomína, že Eliášová mala v konkurenčnom médiu len nedávno uverejnený článok, kde nič nenasvedčovalo tomu, že by mala ako hovorkyňa na vnútre skončiť. Jej odchod teda mohol byť náhly a neplánovaný. Hovorkyňa sa téme zdravotníctvo ako také venovala roky ako redaktorka spravodajstva televízie Markíza, potom pôsobila ako hovorkyňa banky ČSOB a pôsobila aj ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Viac o téme: OdchodMinisterstvo vnútraHovorkyňaTomáš DruckerIvan ŠimkoRoman MikulecZuzana EliášováĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu