Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerka kultúry Hroncová odvolala nominanta rezortu v Rade Audiovizuálneho fondu

Silvia Hroncová
Silvia Hroncová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerka kultúry SR Silvia Hroncová v piatok odvolala z funkcie člena Rady Audiovizuálneho fondu (AvF) Dušana Zbudilu, ktorý bol od 31. marca taktiež jej predsedom. "K odvolaniu pristúpila po zoznámení sa s výsledkami kontrolnej činnosti dozornej komisie fondu upozorňujúcich na porušenia zákona o AvF," informovalo Ministerstvo kultúry (MK) SR.

Ministerka zároveň do funkcie členky rady vymenovala Ivanu Malákovú, generálnu riaditeľku sekcie médií, audiovízie a autorského práva MK SR a doterajšiu členku Dozornej komisie AvF. Dušan Zbudila bol členom Rady AvF od 2. decembra 2022. Bol členom rady, ktorého vymenováva minister bez nominácie subjektov pôsobiacich v audiovízii.

archívne video Natália Milanová povedala, v čom by mala jej nasledovníčka na ministerstve kultúry pokračovať

Natália Milanová povedala, v čom by mala jej nasledovníčka na ministerstve kultúry pokračovať (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Deväťčlenná Rada AvF, v ktorej majú okrem ministerstva  zastúpenie rôzne oblasti v audiovízii, je štatutárnym orgánom fondu. Rozhoduje o všetkých záležitostiach fondu, pokiaľ nie sú týmto zákonom vyhradené do pôsobnosti riaditeľa alebo dozornej komisie. AvF je verejnoprávna inštitúcia na podporu a rozvoj audiovizuálnej kultúry a priemyslu, ustanovil ju zákon v roku 2009.

Viac o téme: OdvolanieMinisterstvo kultúrySilvia HroncováAudiovizuály fond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu