Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Množstvo nelegálneho tovaru v "čínskych" skladoch

Riaditeľ Colného úradu Bratislava Richard Mekiňa
Riaditeľ Colného úradu Bratislava Richard Mekiňa

Bratislava - Colníci a policajti dnes oznámili, že v skladoch vo východnej časti Bratislavy odhalili množstvo nelegálne dovezeného tovaru.

Pri kontrole skladov z veľkej časti ázijských obchodníkov okrem toho polícia zadržala dvoch cudzincov, ktorí nemali povolenie na pobyt na Slovensku.

Ďalší deviati ľudia v krajine nelegálne pracovali. Informovali dnes o tom predstavitelia colnej správy a hraničnej polície. Razia sa začala v piatok. Sklady prehliadala zhruba stovka policajtov a colníkov aj cez víkend, skontrolovali vyše sto skladových priestorov.

"Táto akcia mala za úlohu odhaliť tovar, ktorý unikol colnému dohľadu," povedal novinárom šéf bratislavského colného úradu Richard Mekiňa. Colníci podľa Mekiňu našli napríklad viacero falzifikátov známych zahraničných textilných značiek či hračky, ktoré by mohli byť pre deti nebezpečné.

Pri kontrole sa podľa neho podarilo zadržať aj viacero falošných dokladov či pečiatok, ktoré mohli slúžiť na daňové a colné podvody. Podrobnosti o počte či hodnote zadržaného tovaru colníci zatiaľ nezverejnili, keďže kontroly neboli skončené.

K viacerým colníkmi zapečateným skladom sa napríklad ešte neprihlásil žiadny majiteľ, poznamenal Mekiňa. Priestory okrem colníkov prehľadávali aj hraniční policajti, ktorí zadržali a nariadili vyhostiť z krajiny dvoch cudzincov.

Jeden z nich bol podľa šéfa bratislavskej hraničnej a cudzineckej polície Róberta Guckého občan Číny a druhý Chorvát, ktorý mal zakázaný vstup do schengenského priestoru. Ďalších deväť cudzincov z viacerých ázijských krajín zas podľa neho v skladoch pracovalo nelegálne.

Policajti okrem toho v priestoroch zaistili napríklad dve nelegálne držané zbrane. Gucký pripomenul, že kontrola medzi obchodníkmi zo zahraničia súvisela s vlaňajším vstupom Slovenska do schengenského priestoru, odkedy ostali hraničné kontroly už iba na spoločnej hranici Slovenska s Ukrajinou.

V skladoch na ulici Stará Vajnorská sa zdržiavajú väčšinou komunity z ázijských krajín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu