Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Politička a bojovníčka za spravodlivosť: Biela vrana zo stredného Slovenska zomrela pri nehode cestou z festivalu

Ľubica Lapinová - Laureátka ocenenia Biela vrana.
Ľubica Lapinová - Laureátka ocenenia Biela vrana. (Zdroj: Pixabay, Facebook/ Ľubica Lapinová)

KRIVÁŇ – Pri tragickej dopravnej nehode neďaleko obce Kriváň, ktorá sa odohrala v nedeľu 9. júla, prišla o život aj známa aktivistka a kandidátka do parlamentu Ľubica Lapinová. Za svoj život toho spravila pre obyvateľov stredného Slovenska veľa, jej práca však náhle skončila. Osudnou sa jej stala čelná zrážka dvoch osobných aut, ktorých pasažieri sa vracali z neďalekého folklórneho festivalu.

archívne video

Laureátkami ocenenia Biela vrana sú Lenka Ticháková, Soňa Holúbková a Zuzana Baťová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

O tragickom návrate z folklórneho festivalu sme vás už informovali v našom článku. Nikto však ani len netušil, že jednou z dvoch obetí tragickej nehody bola bývalá kandidátka do Národnej rady Ľubica Lapinová. Za svoju prácu si ešte počas svojho života odniesla veľké uznanie.

„Ľubka, Šiel som včera stadiaľ tesne po nehode... Netušil som, že jedna z osôb si bola Ty... Veľká tragédia... Dobrá a správna žena Ľubica Lapinová, odpočívaj v pokoji a ďakujeme Ti,“ napísal na sociálnej sieti Peter Jakubove.

 

Ľubka, šiel som včera stadiaľ tesne po nehode..netušil som že jedna z osôb si bola Ty..veľká tragédia..dobrá a správna žena Ľubica Lapinová 🙏 odpočívaj v pokoji a ďakujem Ti💙

Posted by JUDr. Peter Jakubove - politik on Monday, July 10, 2023

Lapinová bola laureátkou občianskej ceny Biela vrana

Bola dôkazom, že spravodlivosť v našej krajine ešte nevymrela, a rovnako, že silní ľudia sú stále medzi nami. Ocenenie Biela vrana jej bolo udelené za jej nepoddajnosť skorumpovanému systému, ktorú preukázala ako kontrolórka v Národnom lesníckom centre vo Zvolene. Ocenenie Biela vrana je ocenením spoločensky prínosného a odvážneho občianskeho činu.

„Udeľuje sa ako poďakovanie vzácnym ľuďom okolo nás, ktorí sú ochotní brániť pravdu a spravodlivosť, konkrétnym činom preukázali občiansku odvahu, potlačili osobné záujmy v mene verejného prínosu, hodnôt, či princípov a mohli pritom podstúpiť riziko, rôzne príkoria, či zažiť odsúdenie,“ udáva organizácia. Jedným z takých ľudí bola práve aj Ľubica Lapinová.

Viac o téme: NehodaSmrťSviečkaBiela vrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu