Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Thunbergová bola znovu obvinená z neuposlúchnutia policajného príkazu

Greta Thunbergová
Greta Thunbergová (Zdroj: TASR)

ŠTOKHOLM - Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová bola v piatok obvinená z neuposlúchnutia policajného príkazu na júlovom klimatickom proteste vo švédskom prístavnom meste Malmö. Správu sme prevzali z agentúry Reuters a britskej spravodajskej stanice BBC.

Thunbergová (20) neuposlúchla príkaz polície 24. júla iba niekoľko hodín po tom, ako jej švédsky súd uložil pokutu vo výške 1500 švédskych korún (130 eur) za to, že na obdobnom júnovom proteste taktiež nerešpektovala pokyny polície. Aktivistka sa má pred súd znovu postaviť 27. septembra.

"Demonštrácia nemala povolenie a viedla k zablokovaniu automobilovej dopravy. Žena odmietla poslúchnuť príkaz polície opustiť miesto činu," uviedla prokuratúra vo vyhlásení. Thunbergovej, ktorá sa stala tvárou mladých klimatických aktivistov na celom svete, môže v prípade druhého dokázania viny hroziť prísnejší trest. Agentúra Reuters pripomenula, že za neuposlúchnutie policajného príkazu hrozí vo Švédsku trest odňatia slobody až na šesť mesiacov.

Viac o téme: ŠvédskoGreta ThunbergováPolicajný príkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu