Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Premiér Ľudovít Ódor povzbudzuje mladých ľudí k zbieraniu skúseností za hranicami

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor povzbudzuje mladých ľudí, ktorí sa rozhodli študovať na vysokých školách v zahraničí k zbieraniu skúseností. Uviedol to v liste odchádzajúcim maturantom. Zároveň im odkazuje, že Slovensko ich potrebuje. Informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

VIDEO Ódor na summite EÚ o zablokovaní záverov o externej dimenzii migrácie

Ódor na summite EÚ o zablokovaní záverov o externej dimenzii migrácie (Zdroj: TASR/ Jaromír Novak)

"Odísť do zahraničia na skusy, spoznať svet a seba, zdokonaliť svoje schopnosti a získať vedomosti a skúsenosti, je skvelá vec," odkazuje premiér. Moderné výzvy je však podľa neho možné riešiť iba vtedy, ak bude na Slovensku čo najviac schopných ľudí.

Vláda si za jeden z cieľov stanovila udržanie a lákanie talentov

Iniciatíva Slovensko ti verí chce pomáhať tým, ktorí odchádzajú do zahraničia a odkazuje im, že Slovensko má o nich záujem. Na webe http://slovenskotiveri.vaia.gov.sk/ sa môžu zaregistrovať k odberu užitočných noviniek, upozornení a pozvánok na stretnutia či webináre. Ak tak spravia, premiér im pošle personalizovanú verziu otvoreného listu. 

"Medzi naše úlohy patrí aktívne sa zamýšľať nad tým, ako udržiavať väzbu s tými, ktorí odchádzajú do zahraničia, a hľadať spôsoby, ako pre nich vieme byť užitoční. Prvým krokom je dať jasne najavo, že o nich vieme, že ich vnímame a chceme s nimi ostať v kontakte," uviedla vedúca oddelenia talentovej politiky Výskumnej a inovačnej autority Viktória Skřivánková, ktorá zastrešuje iniciatívu.

Viac o téme: PodporaMladí ľudiaĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu