Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerstvo hospodárstva vyplatilo už viac ako 100-tisíc žiadostí o kompenzácie vysokých cien energií

(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR vyplatilo k 26. júnu už viac ako 100.000 žiadostí o kompenzácie vysokých cien energií v celkovej výške presahujúcej 118 miliónov eur. Z tohto počtu predstavujú vybrané subjekty verejnej správy a cirkevné organizácie 36.008 žiadostí vo výške 14 miliónov eur, informovalo v stredu MH.

Rezort hospodárstva eviduje celkovo 117.000 prijatých žiadostí o takzvané energokompenzácie vo výške takmer 154 miliónov eur, vybrané subjekty verejnej správy a cirkevných organizácií predstavujú 40.000 žiadostí v sume takmer 18 miliónov eur. MH zároveň pripomína, že spustená výzva pre pokrytie dodatočných nákladov v súvislosti s vysokými cenami energií pre všetky subjekty vykonávajúce hospodársku činnosť bola predĺžená do 30. septembra.

archívne video 

Predlžujeme lehoty na žiadosti o energokompenzácie o ďalšie dva štvrťroky, oznámil Švec (Zdroj: TASR/ Jakub Kotian)

Zároveň sa predĺžila aj lehota na predkladanie žiadostí o tzv. energokompenzácie, a to až do 30. novembra. Žiadosti o kompenzácie môžu subjekty zasielať jednotlivo alebo súhrnne za viac mesiacov. Výzva pre vybrané subjekty verejnej správy, cirkevné organizácie a náboženské spoločnosti trvá do konca decembra, pričom oprávnené subjekty môžu podávať žiadosti až do konca februára 2024. Všetky informácie k obom výzvam sú k dispozícii na webovom sídle ministerstva https://energodotacie.mhsr.sk/.

Viac o téme: EnergieKompenzácieMinisterstvo hospodárstvaVysoké cenyŽiadostí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu