Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Igor Matovič prezradil, s kým pôjde do volieb: Ide o dve strany!

(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - V relácii O 5 minút 12 sa stretol líder OĽANO a priatelia Igor Matovič a predseda hnutia Republika Milan Uhrík. Matovič prezradil, s kým pôjde OĽANO do parlamentných volieb.

Bývalý premiér a exminister financií Igor Matovič v relácii, v ktorej diskutoval s predsedom hnutia Republika Milanom Uhríkom vyhlásil, že OĽANO a priatelia s veľmi veľkou pravdepodobnosťou pôjde do volieb so stranou Za ľudí a Kresťanskou úniou v koalícii. 

Matovič zároveň povedal, že sa nebojí toho, že budú musieť dosiahnuť minimálne 7-percentný výsledok. Povedal, že na kandidátke bude na poslednom mieste a vyzval k tomuto kroku aj ostatné strany. Uhrík s Matovičom diskutovali aj o bývalom ministrovi zahraničia Ivanovi Korčokovi. Matovič si myslí, že Korčok by bol dobrým a silným kandidátom na post prezidenta. 

archívne video

Matovič nechce Ódorovi dať podporu len tak, vymenoval dve podmienky, ktoré musí premiér splniť (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

On sám nemá v pláne kandidovať. Prekvapivo sa zastal aj prezidentky Zuzany Čaputovej a povedal, že nie je na mieste robiť z nej zbabelca preto, že sa rozhodla nekandidovať. Dodal, že za jej odchodom sú predovšetkým rodinné dôvody. 

 

Viac o téme: VoľbyIgor MatovičZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu