Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerstvo zahraničných vecí vyzýva občanov, aby necestovali do Ruskej federácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v súvislosti s aktuálnou situáciou v Rusku žiada slovenských občanov, aby necestovali do Ruskej federácie. Tí, ktorí sú na jej území, majú prísne dodržiavať zásady osobnej bezpečnosti, dôsledne dodržiavať pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva.

Rezort slovenskej diplomacie vydal odporúčania vzhľadom na zavedenie režimu protiteroristickej operácie v Moskve, Moskovskej a Voronežskej oblasti. V prípade núdze sa môžu slovenskí občania obrátiť na Zastupiteľský úrad SR v Moskve a na Generálny konzulát SR v Petrohrade.

Archívne video: Preplával som na lodi po tej istej trase ako Titanic - Milan bez mapy, cestovateľ a influencer

Preplával som na lodi po tej istej trase ako Titanic - Milan bez mapy, cestovateľ a influencer (Zdroj: topky.sk)

"MZVEZ SR je v úzkom kontakte s našimi medzinárodnými spojencami a vývoj situácie bude naďalej priebežne monitorovať a občanov informovať. Vzhľadom na množstvo dezinformácií v informačnom priestore vyzývame občanov, aby sledovali správy len z overených zdrojov," zdôraznil komunikačný odbor.

Šéf súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu ráno vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami. Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že situácia v Rostove nad Donom je "zložitá". Šéf Kremľa označil toto konanie za "zradu". Prigožin v piatok (23. 6.) večer obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že "zastaví" najvyššie vedenie ruskej armády.

Viac o téme: BezpečnosťObčaniaOdporúčaniePokynyCestovanie RuskoMinisterstvo zahraničných vecí a európskych záležitostíNecestovať
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu