Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rumun pašoval migrantov: Na súde sa priznal k vražde desiatky ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Rumun obvinený z organizovania pašovania ľudí sa v piatok na súde v Londýne priznal k zabitiu 39 vietnamských migrantov. Ich telá v októbri 2019 našli v nákladnom aute na juhu Anglicka. Informuje agentúra AFP.

Marius Mihai Draghici (50) bol zadržaný políciou v Rumunsku v auguste 2022 a britská prokuratúra ho obvinila v 39 bodoch zo zabitia a tiež z organizovania akcie napomáhajúcej protizákonnej migrácii. Draghici sa priznal na londýnskom súde Old Bailey, hlavnom trestnom súde Anglicka. Termín vynesenia rozsudku ešte stanovia.

Udusenie

Obete sa udusili v zapečatenom kamióne pri prevoze do Británie a našli ich v prístave neďaleko Londýna v októbri 2019. Obete zaplatili za prepašovanie po 13.000 libier (15.200 eur). V roku 2021 odsúdili do väzenia dvoch ďalších prevádzačov, a to na 27 rokov a 20 rokov. Dvoch vodičov kamióna poslali za mreže na 13 rokov a 18 rokov.

Štyroch ďalších mužov v Spojenom kráľovstve odsúdili za plánovanie migračnej akcie a ďalší dostal sesať mesiacov, keď sa priznal, že zohral v pašeráckom gangu obmedzenú úlohu. Belgicko odsúdilo 19 ľudí za účasť v tomto pašeráckom gangu spájaného so smrťou vietnamských migrantov, vrátane vodcu gangu Vo Van Honga, ktorý dostal 15 rokov väzenia.

Viac o téme: VraždaMigráciaSúd Pašovanie ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu