Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Mladá žena šoférovala pod vplyvom alkoholu: Nafúkala viac ako 2,5 promile alkoholu

Vodička nafúkala
Vodička nafúkala (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NITRA - Len 21-ročná vodička osobného auta Citroën C3 nafúkala viac ako 2,5 promile alkoholu. V skorých ranných hodinách ju na Párovskej ulici v Nitre kontrolovali policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Nitra západ, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Archívne video: Polícia si objednala obed, vodič donášky nafúkal

Polícia si objednala obed, vodič donášky nafúkal (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pri predkladaní dokladov policajti zacítili alkohol, preto vodičku podrobili dychovej skúške. Tá mala pozitívny výsledok 1,22 mg/l alkoholu, čo predstavuje 2,54 promile. Následne jej obmedzili osobnú slobodu a umiestnili do policajnej cely. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 

Polícia odhalila pri Bušovciach opitého 29-ročného vodiča

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 29-ročného opitého vodiča. Policajti ho zastavili vo štvrtok (22. 6.) za obcou Bušovce v okrese Kežmarok. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Vodič sa podrobil aj dychovej skúške, výsledok presiahol 2,6 promile. Opakovaná dychová skúška bola s výsledkom vyšším ako 2,8 promile a výsledok poslednej vykonanej dychovej skúšky dosiahol hodnotu 3,1 promile," priblížila Ligdayová. Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: Alkohol za volantomVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu