Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Wlachovský v Libanone: Slovensko sa aktívne podieľa na riešení migrácie tam, kde vzniká

Miroslav Wlachovský Zobraziť galériu (2)
Miroslav Wlachovský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský navštívil vo štvrtok počas pracovnej cesty v Libanone utečenecké tábory v údolí Biká v sýrsko-libanonskom pohraničí. Slovensko tam už niekoľko rokov v spolupráci s mimovládnymi organizáciami úspešne realizuje humanitárne projekty SlovakAid. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 "V utečeneckých táboroch aj libanonských obciach v údolí Biká som na vlastné oči videl výsledky spolupráce našej diplomacie s mimovládnymi organizáciami vrátane neziskovej organizácie ADRA," uviedol Wlachovský. Spresnil, že ide o nádrže na vodu, latríny a solárne panely, ktoré dodávajú energiu pre čerpadlá či pouličné osvetlenie. Všetky tieto projekty podľa neho dokazujú, že finančná pomoc od slovenských daňových poplatníkov mieri na riešenie problémov spojených s migráciou tam, kde vznikajú.

Miroslav Wlachovský
Zobraziť galériu (2)
Miroslav Wlachovský  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Rozvojová spolupráca a humanitárna pomoc nie je iba prejavom solidarity

Šéf slovenskej diplomacie zároveň dodal, že rozvojová spolupráca a humanitárna pomoc nie je iba prejavom solidarity, ale rieši tiež krízové situácie v zahraničí, ktoré majú negatívne dopady na občanov SR. Pripomenul, že počas jeho návštevy slovenský rezort diplomacie doručil a odovzdal aj materiálnu humanitárnu pomoc zo Slovenska v podobe 360 lekárničiek. Libanon ako hostiteľská krajina zhruba dvoch miliónov sýrskych a palestínskych utečencov patrí medzi hlavné partnerské krajiny programu SlovakAid.

Viac o téme: Návšteva MigráciaSlovenskoLibanonMiroslav Wlachovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu