Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kampaň NATO sa presúva: Smer-SD stiahne návrh na mimoriadnu schôdzu, oznámil Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Smer-SD stiahne návrh na mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorá sa mala konať v stredu (14. 6.). Oznámil to šéf strany Robert Fico s tým, že schôdza nemá zmysel, keďže NATO presunulo komunikačnú kampaň na obdobie po parlamentných voľbách. Schôdza sa mala týkať prípadného neoprávneného ovplyvňovania volieb v súvislosti s kampaňou NATO aj rokovaním slovenských úradníkov v Bruseli.

Smer-SD kritizoval plánovanú kampaň, tvrdil, že chce zmeniť názory na vojenskú pomoc Ukrajine a bude cieliť na ľudí, ktorí sú voličmi Smeru-SD. Považoval to preto za zásah do volebnej kampane. Komunikačná kampaň NATO sa z leta presúva na október, Fica o tom podľa jeho slov informoval slovenský veľvyslanec pri NATO Peter Bátor. Fico to víta a považuje za politický úspech Smeru-SD. Naďalej žiada, aby sa kampaň konala oficiálne pod značkou NATO. Za presunom má byť meškaný tender na agentúru, ktorá má kampaň zabezpečiť.

Kampaň NATO sa presúva: Smer-SD stiahne návrh na mimoriadnu schôdzu, oznámil Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na mimoriadnom rokovaní chceli tiež poslanci riešiť návštevu slovenských úradníkov a mimovládky v Bruseli, kde mali hovoriť, že slovenská opozícia je hybridnou hrozbou a pokiaľ vyhrá voľby, Slovensko môže opustiť NATO. Poslanci v návrhu na schôdzu kritizovali aj bilboardovú kampaň veľvyslanectva USA. Fico ozrejmil, že tieto témy už komunikovali dostatočne široko.

Kampaňou chce NATO posilniť povedomie verejnosti o prínose členstva NATO pre bezpečnosť SR, ako aj uistiť verejnosť o schopnosti NATO posilňovať bezpečnosť SR a zvýšiť informovanosť o význame udržania podpory Ukrajiny pre bezpečnosť SR. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas návštevy Slovenska ubezpečil, že NATO nebude nikdy zasahovať do domácich politických záležitostí. 

Viac o téme: VoľbyKampaňRobert FicoNATO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu