Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Problémové medvede z cintorína v Ružomberku chcú ochranári pochytať a usmrtiť

(Zdroj: Facebook/Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok)

RUŽOMBEROK – Zásahový tím medveďa hnedého bude od soboty približne nasledujúce dva týždne odchytávať na mestskom cintoríne v Ružomberku a v jeho okolí problémové jedince medveďa hnedého. Následne ich pod ohľadom veterinára usmrtia. Informoval o tom primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

"Prosím obyvateľov mesta, aby sa vo večerných a nočných hodinách nezdržiavali v okolí cintorína a svojou prítomnosťou nerušili pri práci zásahový tím. Úprimne verím, že robíme účinné kroky k odstráneniu problémov s medveďmi, ktoré ohrozujú majetok a život Ružomberčanov," uviedol primátor.

 

Zásahový tím pre medveďa hnedého „Západ“ bude od zajtra 10. júna približne dva nasledujúce týždne vykonávať na Mestskom...

Posted by Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok on Friday, June 9, 2023

Medveď hnedý je podľa neho chránený aj európskou legislatívou a regulačný odstrel nie je v súčasnosti možný. Usmrtenie je možné iba v prípade splnenia konkrétnych podmienok, a to ak jedinec stratil plachosť, ohrozuje zdravie a majetok ľudí a neexistuje iné riešenie.

Zásahový tím medveďa hnedého tvrdí, že medvede na ružomberský mestský cintorín láka pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach. V areáli cintorína zistili pohyb najmenej štyroch medveďov. Tie rozbíjali svietniky a požierali sviece. Cintorín, ktorý bol doposiaľ prístupný nepretržite, je od 19.00 do 8.00 h pre verejnosť uzatvorený. Radnica vyzvala obyvateľov, aby až do odvolania nezapaľovali na cintoríne sviece.

Viac o téme: CintorínMedveďUsmrtiťRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu