Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Premiér Ódor s Fialom rokovali o povojnovej obnove Ukrajiny či energetike

(Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - O možnosti zapojenia sa do povojnovej obnovy Ukrajiny či energetike hovorili v stredu predseda vlády SR Ľudovít Ódor s českým premiérom Petrom Fialom. Počas stretnutia v Bratislave, ktoré malo podľa Ódora produktívnu atmosféru, sa obaja zhodli, že je potrebné podporovať Ukrajinu všetkými prostriedkami, ktoré sú k dispozícii a pokračovať v odmietaní ruskej agresie.

Premiéri vyzdvihli dobré vzájomné vzťahy medzi Slovenskom a Českom. Počas stretnutia rokovali aj o problémoch a výzvach, ktorým v strednej Európe čelia, aj v súvislosti so situáciou na Ukrajine. "Znovu sme si potvrdili, že zdieľame podobné názory, čelíme rovnakým výzvam a je pre nás výhodné hľadať spoločné riešenia," poukázal Fiala.

VIDEO Premiéri SR a ČR potvrdili spoločnú reč v témach ako je pomoc Ukrajine, energetika, ale aj konsolidácia verejných financií

Premiéri SR a ČR potvrdili spoločnú reč v témach ako je pomoc Ukrajine, energetika, ale aj konsolidácia verejných financií (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Medzi témami, ktoré počas stretnutia riešili bola aj oblasť energetiky, kde majú podľa Fialu obe krajiny spoločný záujem rozvíjať jadrovú energetiku. "Pretože to zabezpečuje našu energetickú samostatnosť a posilňuje našu energetickú bezpečnosť," vysvetlil. Preberali aj rozbehnutú spoluprácu v oblasti bezpečnosti a obrany, kde sa má vytvárať priestor na ďalšie projekty. Práve obrana a bezpečnosť sú podľa Fialu v tejto dobe mimoriadne dôležité.

Ódor aj Fiala sa v stredu v Bratislave stretli aj s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. "Bavili sme sa aj o výzvach, ktoré sú na Slovensku, bavili sme sa aj o politickej situácii. Potom sme sa posunuli na európsku úroveň, kde sme hľadali odpovede aj na geopoliticko-ekonomické otázky," priblížil slovenský premiér.

Viac o téme: EnergetikaUkrajinaĽudovít ÓdorPetr Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu