Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na trhu sa znova vyskytli nebezpečné výrobky: Ak máte doma túto kozmetiku, radšej ju vyhoďte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Obsahujú zakázanú látku Butylphenyl Methylpropional. Do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Rumunsku a v Taliansku. Informoval o tom Marek Eliáš z komunikačného odboru ÚVZ SR.

Archívne video: Úrad verejného zdravotníctva upozornuje na prípady osýpok v hlavnom meste

Úrad verejného zdravotníctva upozornuje na prípady osýpok v hlavnom meste (Zdroj: ÚVZ SR)

Ide o parfumované vody Invincible značky Perfume de Qualitè, Marconi Black Intense značky Rave, Extreme Patchouli značky Louis Varel aj Rose Explosion a Symbol Man značky Grandeur Elite. Nahlásené sú tiež krém na tvár Pelli Giovani di cupra, Nivea Visage - Anti-aging tonikum, kozmetické darčekové súpravy Rose Musk a Rose Story aj hydratačný krém Crema Idratante Attiva značky Venus.

Na trhu sa znova
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky)

Zakázanú látku obsahujú aj mydlo na holenie Proraso, pleťové tonikum Lozione Tonica Stimolante od značky Venus a tekuté mydlo Palmolive naturals. ÚVZ SR upozornil ďalej na sprejový dezodorant Absolut diamond značky Comin parfum, penové tužidlo na vlasy Styling Mousse Extra Strong značky Nivea a gél na vlasy Fix & Force značky L'Oréal Paris.

Nahlásenými sú tiež toaletné vody značky Comin parfum - EliLu', Angelica, Absolut diamond, Mariama, Blu Notte, Flo', Alya Luce di Stelle, Desiderio, Amore e psiche a Tres Jolie.

Viac o téme: KozmetikaNebezpečné výrobkyÚrad verejného zdravotníctvaSystém Safety Gate RAPEX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu