Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pracovný týždeň nás uvítal do cenovej nočnej mory: Po víkende tankujeme drahšie! O toľko si po novom priplatíte

Ceny nafty opäť na vrchole čerpacích staníc, znova zatienili benzín Zobraziť galériu (15)
Ceny nafty opäť na vrchole čerpacích staníc, znova zatienili benzín (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na klesajúce ceny pohonných hmôt si zvykáme už nejaký ten piatok a jeden by si pomyslel, že klesať ani neprestanú. Dlhodobý pokles ich už v priebehu minulého týždňa priviedol na tohtoročné minimum a bolo tak len otázkou času, kedy sa hodiny na cenových tabuliach čerpacích staníc pohnú nahor. Nikto však ani v najhoršom sne neočakával takýto nárast. Po víkende sa tak musíme pripraviť na novú cenovú realitu a aj na to, že plná nádrž nás od pondelka vyjde draho. Pokiaľ tak už v tomto týždni plánujete kvôli slnečnému počasiu akýkoľvek výlet, pripravte sa na prievan v peňaženke.

Ceny na čerpacích staniciach sa opäť pohli: Znižujú sa každým týždňom (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Zatiaľ čo ceny nafty sa v 19. týždni tohto roka dostali na ročné rekordné minimum, dnes sa už musíme pripravovať na ďalší nárast a návrat k cenám spred troch týždňov. Ešte v minulom týždni priemerná cena pri nafte pohybovala na hranici 1,413 €/l. Dnes však už ceny na čerpacích staniciach tak prívetivé nie sú a už v pondelok si tak za liter nafty priplatíte o 2 centy za liter viac, čím sa jej hodnota vyšplhala na priemernú úroveň 1,432 €/l.

Pracovný týždeň nás uvítal
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Podobnému, no prudšiemu trendu podľahli aj ceny benzínu, tie však zaznamenali výraznejší nárast a so svojou aktuálnou hodnotou sa vyšplhali taktiež k cenám spred troch týždňov. Ešte v minulom týždni tak mohli motoristi s benzínovým motorom svojho tátoša natankovať za 1,525 €/l. V pondelok sa však ceny výraznejšie pohli a cena benzínu sa tak vyšplhala až na úroveň 1,560 €/l, čím zdražela o 3,5 centa za liter.

Pracovný týždeň nás uvítal
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Viac o téme: NaftaCenyBenzínCeny PHMPHMCeny Pohonných hmôt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu