Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Disciplinárny senát oslobodil sudcu Františka Moznera spod disciplinárneho návrhu

František Mozner a Viliam Karas
František Mozner a Viliam Karas (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Disciplinárny senát v pondelok oslobodil predsedu trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR a prezidenta Združenia sudcov Slovenska (ZSS) Františka Moznera spod disciplinárneho návrhu. Informoval o tom hovorca Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR Michal Hajtol s tým, že sudca sa nedopustil disciplinárneho previnenia.

"Disciplinárny senát rozhodol o oslobodení sudcu Františka Moznera na základe aplikácie rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva vo veci Miroslava Todorova proti Bulharsku, a to s odkazom, že pri disciplinárnom návrhu sa ako dominantný cieľ javilo potrestanie sudcu Najvyššieho súdu SR za jeho kritické vyjadrovanie k reforme súdnictva a novej súdnej mapy," ozrejmil hovorca. Rozhodnutie bolo prijaté pomerom hlasov 4 : 1 a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok.

Disciplinárny návrh na Moznera podala v danej veci niekdajšia ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Kládla mu za vinu spôsobenie prieťahov v dovolacích konaniach, včasné nevyhotovenie súdnych rozhodnutí a uvedenie nepravdivých informácií o zaslaní súdneho spisu.

Viac o téme: Najvyšší súdFrantišek MoznerZdruženia sudcov Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu