Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

AKTUÁLNE Búrky už udierajú: Z kopcovitých oblastí stredného Slovenska mieria na západ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages, SITA)

BRATISLAVA - Teploty sa dnes šplhajú na mnohých miestach na mimoriadne príjemných 28 stupňov Celzia. Napriek tomu je na mieste opatrnosť. Z tepla vzniknú aj búrky, lebo teplý vzduch na našom území je vlhký, Očakávať ich treba hlavne v hornatých oblastiach stredného Slovenska. Oproti sobote by ich malo byť viac.

archívne video

Taliansko sužujú mohutné zrážky: Najmä na severe sú povodne (Zdroj: Twitter/ Vigili del Fuoco)

aktualizované: Búrky sa popoludní začali tvoriť nad kopcovitými oblasťami stredného Slovenska. Oblačnosť postupne mieri na západ až severozápad. Rátajte s tým, že môžu byť silnejšie a spadne väčšie množstvo dažďa.

Teplo a búrky

Búrky sa objavili už aj v sobotu, aktuálna nádielka by však mala byť výraznejšia. S podobným rázom počasia rátajú meteorológovia aj v pondelok. Zapršať môže popoludní lokálne na celom území, avšak zrážky by mali byť len do 5 mm, pri búrkach, ktoré hrozia najmä na severe stredného Slovenska, môže spadnúť do 20 mm zrážok, upozorňuje imeteo.sk. Dni s teplotami atakujúcimi takmer letných 30 stupoňov Celzia a popoludňajšími búrkami by mali pretrvať celý budúci týždeň. 

Českí meteorológovia upozorňujú na silné búrky, ktoré údrú v našom susedstve, najmä na Morave a na severovýchode Česka. Očakávajú, že môže spadnúť až 30 mm vody a nevylučujú zatopenie niektorých oblastí či dvihnutie menších tokov. Na Slovensku sa dramatický vývoj počasie okrem lokálnych búrok neočakáva.

 

Viac o téme: PočasieBúrkyTploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu