Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Hororová tragédia pri Žiline! Majiteľ zoo išiel nakŕmiť leva: Šelma ho roztrhala na kusy

O podmienkach, v ktorých žili šelmy v minizoo Oškerda, informovala ešte v roku 2013 Sloboda zvierat Zobraziť galériu (3)
O podmienkach, v ktorých žili šelmy v minizoo Oškerda, informovala ešte v roku 2013 Sloboda zvierat (Zdroj: FB/Sloboda zvierat)

ŽILINA - Hororová nehoda sa stala pri obci Oškerda v mini zoo. Jej majiteľ išiel kŕmiť šelmy, no už viac nevyšiel. Smrteľne zraniť ho mal lev. Na mieste sú záchranné zložky, aj polícia.

Záchranári aj polícia mali v utorok predpoludním plné ruky práce! V súkromnej firme, ktorá prevádzkuje minizoo pri obci Oškerda, došlo k hroznej tragédii. Majiteľ zoo išiel nakŕmiť šelmy, no z výbehu viac nevyšiel. Informáciu ako prvý zverejnil portál noviny.sk.

"Po zabezpečení výbehu šeliem boli na mieste identifikované časti ľudského tela. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár s cieľom zabezpečenia ďalších procesných úkonov," uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.

Podľa medializovaných informácií ho mal napadnúť a smrteľne zraniť lev. Na mieste sa stále nachádzajú záchranné zložky a polícia. "Dnešného dňa sme prijali na linku 158 oznámenie, že v mestskej časti Oškerda, Kysucké Nové Mesto sa ošetrovateľ nevrátil z výbehu exotických šeliem. Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné sily a prostriedky za účelom riadneho zabezpečenia miesta. Na mieste bolo nájdené telo muža, avšak presnú príčinu smrti urči pitva. V súčasnosti na mieste vykonávame všetky prvotné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Žiline Zuzana Šefčíková.

Nevhodné podmienky

Ešte v roku 2013 Sloboda zvierat zverejnila niekoľko záberov, podľa ktorých mali šelmy v minizoo bývať v nevhodných podmienkach. 

 

podla vyhlasky o chove nebezpecnych zivocichoch, ktora jasne urcuje ze lev/ tiger maju mat 300m2 vybeh, obohatenie -...

Posted by Sloboda zvierat on Thursday, May 23, 2013

 

Viac o téme: TragédiaLevŠelmaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu