Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Darované stíhačky Ukrajine sú stále témou: Naď chce zverejniť právnu analýzu na sociálnej sieti!

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď zverejní budúci pondelok na sociálnej sieti právnu analýzu k stíhačkám MiG-29 darovaným Ukrajine. Avizoval to v rámci diskusnej relácie TA3 V politike, kde reagoval na nezaradeného poslanca Národnej rady SR Erika Tomáša (Hlas-SD). Podľa neho minister už dávnejšie sľuboval predloženie právnej analýzy a ešte tak nespravil.

Právnu analýzu k migom videlo podľa Naďa už viacero ľudí. Poukázal, že bola súčasťou dokumentu, ktorý išiel na rokovanie vlády a tiež bola odkonzultovaná s ministerstvom spravodlivosti. "Na základe všetkých informácií, ktoré tam boli, bol pripravený materiál na rokovanie vlády, ktorý sme mimochodom celý odovzdali, vrátane analýzy, na generálnu prokuratúru," spresnil Naď.

VIDEO Vyjadrenie Jaroslava Naďa k rozpadu vlády a Dňu víťazstva nad fašizmom

Vyjadrenie Jaroslava Naďa k rozpadu vlády a Dňu víťazstva nad fašizmom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tomáš v tejto súvislosti poznamenal, že odvolaná vláda nemá právo rozhodovať o zásadnej otázke zahraničnej politiky. "Poslanie stíhačiek do krajiny, ktorá nie je členským štátom NATO a je vo vojne, je otázkou zásadnej zahraničnej politiky," zdôraznil. Naď a vláda poslali podľa neho na Ukrajinu stíhačky MiG-29 v rozpore s ústavou. "Bola to vaša svojvôľa," poznamenal.

Erik Tomáš
Zobraziť galériu (2)
Erik Tomáš  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Naď jeho tvrdenia odmietol. "Žiadne konanie v rozpore s ústavou som nerealizoval ani ja, ani vláda," uviedol. V prípade darovania migov Ukrajine nevidel ešte stanovisko od niekoho relevantného. Podľa neho je Ústavný súd SR jedinou organizáciou na Slovensku, ktorá môže rozhodnúť, či bolo niečo v rozpore s ústavou alebo nie.

Viac o téme: Jaroslav NaďStíhačky Mig-29Právna analýzaDarované stíhačky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu