Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Masívny výbuch bytovky pri Trnave: Spôsobil ho muž kvôli nešťastnej láske! Najťažšie sa zranil policajt

V obci Biely Kostol vybuchol plyn Zobraziť galériu (4)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn (Zdroj: FB/Polícia SR)

BIELY KOSTOL - V obci Biely Kostol v okrese Trnava došlo v sobotu večer k výbuchu plynu. Explózia si vyžiadala jednu obeť a dvoch zranených.

Podľa prvotných informácií mala pri výbuchu plynu jedna osoba utrpieť zranenia, ktorým na mieste podľahla. To sa nakoniec aj potvrdilo. Podľa najnovších informácií mal výbuch spôsobiť muž, ktorý pri to aj zomrel. Úmyselne mal pustil plyn a škrtnúť zápalkou. Poškodených je až šesť bytov. "Okolnosti a príčiny udalosti namieste zisťujeme," informovala polícia, ktorá zaistila okolie bytovky. 

Ako informuje portál tvnoviny.sk mal plyn v jednom z najvrchnejších bytov úmyselne pustiť 41-ročný obyvateľ kvôli nešťastnej láske. Pri následnej mohutnej explózii vinník zahynul. Ďalší obyvateľ bytovky – policajt – utrpel vážne poranenia hlavy a nohy.

Podľa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na mieste zasahovali príslušníci z Trnavy, Piešťan a Galanty. "Na mieste sa nachádza aj evakuačný autobus HaZZ, kde obyvatelia nájdu dočasné útočisko," doplnil HaZZ na sociálnej sieti.

V obci Biely Kostol vybuchol plyn
Zobraziť galériu (4)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn  (Zdroj: FB/Biely Kostol)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn
Zobraziť galériu (4)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn  (Zdroj: FB/Polícia SR)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn
Zobraziť galériu (4)
V obci Biely Kostol vybuchol plyn  (Zdroj: FB/Biely Kostol)

Výbuch plynu na mieste pre Trnavské rádio potvrdil aj veliteľ zásahu Peter Baša. "Mali sme nahlásený výbuch plynu v bytovke, v celom podkroví. Došlo k deštrukcii celého vrchného poschodia. Strecha bola zasiahnutá požiarom," povedal Baša. "Požiar sa nám podarilo rýchlo dostať pod kontrolu. Nerozšíril sa na ďalšiu bytovku," dodal s tým, že v dôsledku výbuchu boli poškodené okolostojace automobily. Na miesto príde aj statik, ktorý bude posudzovať stav okolitých budov. Na mieste bol aj postraumatický tím a evakuačný autobus, do ktorého sa mohli ľudia schovať.

Viac o téme: PlynVýbuchBiely Kostol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu