Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hudobné leto nabité festivalmi: Kde sa oplatí ísť a koľko stojí lístok? Prehľad najlepších festivalov na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Každé leto ponúka bohatú ponuku festivalov na celom Slovensku. Na svoje si prídu fanúšikovia popu, hip-hopu ale aj rocku! Výlet s priateľmi za dobrou hudbou nie je nikdy zlý nápad. Ak aj vás táto predstava láka, pozrite si prehľad najväčších festivalov na Slovensku.

archívne video 

Sobotná atmosféra na festivale Pohoda (Zdroj: TASR/ Radovan Stoklasa)

Pohoda

Asi najznámejší slovenský festival sa každoročne koná v Trenčíne počas prvého júlového víkendu. Tento rok ide už o 26. ročník festivalu, ktorý si aj napriek väčšiemu priestoru uchoval svoje čaro. Bude sa konať v dátume 6. júl – 9. júl. Okrem hudby sa návštevníci môžu tešiť na zábavné atrakcie, literárne besedy, divadelné predstavenia, diskusie, politické vystúpenia a iné. Za trojdňový lístok zaplatíte 129 eur. Vystúpia umelci ako Central Cee, Sofi Tukker, Arca, Dakh Daughters, Dušan Vlk, Gleb či Jana Kirschner. Samozrejme, na festivale bude oveľa viac umelcov, takže si vychutnáte tento multikultúrny festival naplno!

Hudobné leto nabité festivalmi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Topfest

Tento festival sa bude konať v areáli Zelená Voda pri Novom Meste nad Váhom na prelome júna a júla, konkrétne 30. júna – 1. júla. Tým pádom sa vráti do areálu, kde sa písali samotné začiatky a prinesie to festivalu úžasnú atmosféru. Ide o akciu, ktorá je primárne zameraná na rockovú hudbu. Každoročne sa koná už od roku 2004 počas júna na strednom Považí. Medzi najväčších umelcov, ktorí na festivale vystúpia sú Heľenine Oči, Smola a Hrušky, Mirai, Alkehol, Landless a mnoho ďalších. Dvojdňová permanentka na tento festival stojí 35 eur.

Hip Hop Žije Bratislava

Ako sľubujú organizátori, najväčšia rapová udalosť roka sa uskutoční na Zlatých pieskoch v Bratislave a to v dňoch 30. júna a 1. júla. Tento rok pôjde o okrúhly ročník, festival oslavuje 10. výročie. Fanúšikovia tohto žánru sa môžu tešiť na vystúpenia slovenských a českých raperov. Tento rok sa na pódiu predstavia mená ako Kali, Calin, Gleb, Kontrafakt, Separ, Pil C, Nerieš a ďalší. Na výber máte viacero druhov lístkov, konkrétne tri. Za Backstage lístok si riadne priplatíte, stojí 390 eur. Môžu si ho kúpiť iba osoby staršie ako 18 rokov. VIP lístok si môžu kúpiť osoby už od 16 rokov a stojí 118,90 eur a za Normal lístok si zaplatíte 55,90 eur.

Hudobné leto nabité festivalmi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

LOVESTREAM

Po prvom ročníku, ktorý mal obrovský úspech, sa festival presúva na nové miesto – Staré letisko v bratislavských Vajnoroch. Bude sa konať v auguste a to v dňoch 18. – 20. augusta. Na udalosť si viete kúpiť lístky, ako jednodňové, tak aj trojdňovú permanentku. Práve tá vychádza necelých 190 eur. Za lístok na prvý deň festivalu si zaplatíte 79 eur, za sobotu 75 eur a za posledný deň až 89 eur. V piatok si vychutnáte interpretov ako Martin Garrix, Rag´N´Bone Man alebo The Killers. V sobotu sa na pódiu objavia hviezdy ako Jason Derulo, Álvaro Soler, Majk Spirit a Hardwell. V nedeľu sa na festivale objaví svetoznáma skupina Imagine Dragons. Okrem nich tiež Jessie Ware, Editors alebo Mark Dann.

Grape

Grape patrí k najznámejším hudobným festivalom na Slovensku, ktorý sa koná každoročnej už od roku 2010 počas augusta na piešťanskom letisku. Tento rok sa hudba už po druhýkrát prenesie do Trenčína na letiska, kde festival zavíta v dňoch 11. a 12. augusta 2023. Lístok sa dá kúpiť iba na oba dni a stojí 109 eur. Na pódiu sa vystriedajú interpreti ako Para, Jana Kirschner, Hex, Medial Banana a mnoho ďalších. Pre návštevníkov bude k dispozícii aj stanovené mestečko, kde môžu rozložiť svoj stan. Cena je už zahrnutá v cene vstupenky. Súčasťou stanového mestečka sú aj sprchy, toalety, cisterny s pitnou vodou, recepcia a stan s občerstvením.

Hudobné leto nabité festivalmi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Lodenica

Obľúbený festival, ktorý sa už 25 rokov každoročne koná, aj tento rok zavíta do areálu Zelená Voda pri Novom Meste. Návštevníci sa na výbornú hudbu môžu tešiť v dňoch 31. augusta až druhého septembra. Festival privíta veľké mená slovenskej a českej scény ako Jaromír Nohavica, kapela Fleret, Taxmeni, ale aj Čechomor, Věra Martinová a ďalší. Vstupenka na toto podujatie stojí 35 eur a môžete si hudbu užívať všetky dni festivalu.

Uprising Festival

O skvelú rozlúčku s letom sa postará festival Uprising. Tento rok pôjde už o 16. ročník tohto alternatívneho podujatia. Bude sa konať v posledný augustový víkend, t. j. 25. a 26. augusta na Zlatých Pieskoch. Zúčastnia sa ho interpreti z celého sveta. Návštevníci sa môžu tešiť na známe mená ako Slobodná Európa, Gleb, Akustika, Dizzee, Rascal a veľa ďalších. Cena lístku sa tento rok vyšplhala na 60 eur. Ak sa chcete s hudobníkmi aj stretnúť, zakúpte si VIP vstupenky, ktoré stoja 150 eur.

Hudobné leto nabité festivalmi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Duchonka pri hrádzi fest

Obľúbená vodná nádrž na Západnom Slovensku sa aj tento rok stane miestom ďalšieho festivalu, konkrétne Duchonka pri hrádzi fest, ktorý sa uskutoční v poslednú júlovú sobotu (29. júl. 2023). Jednodňový rockový festival navštívia slávne kapely a mená ako Desmod, Iné Kafe, Konflikt, Karpina, Zoči voči a veľa iných. Ak ste stihli kúpiť lístky do konca apríla, kúpili ste ich za zvýhodnenú cenu 25 eur. Od mája ich kúpite za 30 eur a deti do 140cm majú vstup s dospelou osobou zadarmo.

Viac o téme: SlovenskoFestivalHudbaPrehľad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu