Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na skorší termín predčasných volieb nie je podpora poslancov, tvrdí Kollár

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra, na skorší termín nie je podpora 90 poslancov v parlamente. Skonštatoval to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) v reakcii na opozičné pokusy o zmenu termínu. Smer-SD inicioval mimoriadnu schôdzu, na ktorej chce docieliť voľby začiatkom júla. Kollár ju zvolá na štvrtok (11. 5.) alebo piatok (12. 5.).

"OĽANO a SaS jasne povedalo, že skorší termín neodsúhlasia. Táto snaha je zasa len bublina a naháňanie si tlačoviek Fica a Pellegriniho," povedal Kollár s tým, že na skorší termín nemajú vopred dohodnutú podporu 90 poslancov.

VIDEO Kollár prišiel do prezidentského paláca, kde ho Čaputová oboznámi s tým, ako sa rozhodla v prípade vládnej krízy

Kollár prišiel do prezidentského paláca, kde ho Čaputová oboznámi s tým, ako sa rozhodla v prípade vládnej krízy (Zdroj: Topky/Maarty)

Keď strana SaS v decembri 2022 iniciovala pád vlády, Smer-SD a Hlas-SD sa podľa Kollára mali s ňou dohodnúť na skoršom termíne volieb na jar. Kompromis sa však našiel až na septembrovom termíne. Preto podľa neho voľby nebudú skôr.

Termín už v júli?

Opozičný Smer-SD chce na mimoriadnom rokovaní NR SR presadiť uznesenie vo vzťahu k prípadnej úradníckej vláde, docieliť chce skorší termín predčasných parlamentných volieb, a to 1. alebo 8. júla. Vláda by musela predložiť aj návrhy zmien zákonov upravujúcich lehoty a podmienky dôležité pre konanie parlamentných volieb v júlovom termíne.

Viac o téme: Parlamentné voľbyPredčasné voľbyPredseda NR SRBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu