Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovská tragédia na topoľčianskych cestách: O život prišiel 75-ročný motorkár! Zábery, z ktorých mrazí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / Polícia SR - Nitriansky kraj)

TOPOĽČANY - Pekné počasie vyhnalo do ulíc a na cesty aj motorkárov, ktorí po daždivom období preventrávajú svojich dvojkolesových tátošov. Avšak, žiaľbohu, začiatok motorkárskej sezóny už má za sebou aj prvú tragickú nehodu. Počas nehody dvoch motoriek prišiel o život 75-ročný motorkár. Polícia zverejnila aj zábery z nehody, z ktorých naskakujú zimomriavky. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou.

K nehode podľa slov nitrianskych policajtov prišlo ešte v nedeľu v popoludňajších hodinách. Konkrétne sa nehoda stala v obci Nemčice v topoľčianskom okrese. "75-ročný vodič motocykla BMW pravdepodobne nedal prednosť motocyklu Honda, ktorý viedol 20-ročný muž. 75-ročný motorkár bol so zraneniami prevezený vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre, odkiaľ však prišla smutná správa, že zraneniam podľahol," informovali policajti na sociálnej sieti. 

Policajti 20-ročného motorkára podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého bola odobratá krv na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu alebo inej návykovej látky. V súčasnosti policajti vyšetrujú okolnosti nehody, ale aj mieru zavinenia a jej príčiny. Ľudí však opätovne vyzvali, aby jazdili opatrne. 

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

VIDEO Dôchodca nedal prednosť 20-ročnému motorkárovi: Hrozné následky!

Dôchodca nedal prednosť 20-ročnému motorkárovi: Hrozné následky! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Následne sa však pod príspevkom nitrianskej polície objavil komentár muža, ktorý bol svedkom nehody. Podľa jeho slov to bol práve on, ktor zdvihol motorky zo zeme. "Stalo sa to pár metrou predo mnou, robili sme, čo sme mohli, no pán bol hneď v bezvedomí (myslím, že už ako padal, bol mimo)," napísal muž na sociálnej sieti. Ako dodal, v tom čase šoféroval auto a išiel po ceste smerom od Urminiec, teda z druhej strany kopca. 

Obrovská tragédia na topoľčianskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto - Facebook / Polícia SR - Nitriansky kraj)

 

Žiaľ, nešlo o jedinú nehodu

K druhej dopravnej nehode došlo v nedeľu v smere od Hurbanova pred odbočkou na obec Martovce v okrese Komárno. Polícia uviedla, že 76-ročný vodič auta Renault Thalia pravdepodobne nedal prednosť motorke Yamaha, ktorú viedol 40-ročný muž. "Motocyklista bol so zraneniami prevezený do nemocnice, kde zraneniam v nočných hodinách podľahol," skonštatovala.

Obrovská tragédia na topoľčianskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Nitriansky kraj)

Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom a mŕtvemu vodičovi taktiež odobrali krv na zistenie prípadného požitia alkoholu. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Komárne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," povedali.

Viac o téme: Nitrianska políciaTragická nehoda motorkárovTragická nehoda na cestáchMotorskárska sezóna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu