Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Finále Slovenského pohára sa nezaobišlo bez nepokojov! Polícia rieši útok na hasičov a ďalšie priestupky

(Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRNAVA - Policajti riešia incident, ktorý sa stal na tribúne v sektore hostí počas finálového stretnutia Slovenského pohára (SP) vo futbale medzi mužstvami Spartak Trnava a Slovan Bratislava v pondelok (1. 5.), kde mali doposiaľ neznáme osoby po skončení zápasu zapáliť vlastný transparent. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

"Dobrovoľní hasiči, ktorí na mieste zasahovali, mali byť zo strany návštevníkov podujatia pri hasení napadnutí a zranení. Obaja napadnutí hasiči museli byť po útoku prevezení na vyšetrenie do nemocnice. Policajti preverujú okolnosti incidentu s podozrením na prečin výtržníctva," uviedla polícia. Ako ďalej doplnila, po skončení prvého polčasu malo prísť ku konfliktu medzi futbalistom ŠK Slovan, ktorý sa na finálovom zápase zúčastnil ako divák, a jedným z členov realizačného tímu FC Spartak. Pravdepodobne po slovnej výmene mal hráč hodiť po mužovi plastovú fľašu.

Počas presunov fanúšikov oboch tímov, ale aj počas samotného zápasu osoby používali nedovolenú pyrotechniku a v sektore hostí podpálili transparent. Policajti uvedené udalosti na mieste zadokumentovali a v súčasnosti ich preverujú ako priestupky na úseku organizovania verejných športových podujatí. Policajti naďalej analyzujú kamerové záznamy a v prípade zistenia protiprávneho konania budú vo veci ďalej konať. "Priestupcom môže v prípade uznania viny hroziť v správnom konaní vysoká pokuta až do výšky 10.000 eur, keďže zápas bol označený ako rizikový," informovala polícia.

Viac o téme: NepokojePriestupkyPolícia Slovenský pohár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu