Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Títo "šťastlivci" sa o svojej výhre už nedozvedia: Darwinove ceny za najbizarnejšie úmrtia v minulom roku sú rozdané

Zobraziť galériu (4)

Darwinove ceny sú neoficiálnou cestou uctenia si pamiatky tých, ktorí zomreli z hlúpeho a absurdného správania, v dôsledku vlastného rozhodnutia. Ide o humoristickú a ironickú cenu, ktorú každoročne udeľuje skupina nadšencov zo Spojených štátov. Tieto ocenenia tiež slúžia aj ako cenná pripomienka dôležitosti zdravého rozumu a osobnej zodpovednosti. Ako by povedal samotný Charles Darwin: "Len najadaptovanejší prežijú."

Hazardný skok 

Tridsaťjedenročný holandský futbalista, Mourad Lamrabatte, sa počas dovolenky na Malorke rozhodol skočiť z 30 metrov vysokého útesu do mora pod ním, no tento riskantný kúsok sa mu stal osudným. Pri zoskoku bolo potrebné, aby ho od skál delilo ešte 10 metrov, čo sa však nestalo. Dopadol teda priamo na ne v rýchlosti 88 kilometrov za hodinu. Ukázalo sa, že ho nezabil samotný náraz, ale to, že sa následne v bezvedomí utopil. Najhoršie bolo, že to celé sledovali aj jeho dve deti a žena, ktorá túto hrôzu natáčala na telefón. Z toho videa až mrazí!

Pastorov nezvratný osud

Pastor Thomas Shawn sa počas plavby na jazere Seminole v Spojených štátoch s kamarátom takmer utopil, pretože jeho čln začal štrajkovať. No bez obáv, netrvalo dlho a ostatní člnkujúci, nachádzajúci sa v ich blízkosti im privolali pomoc. Teraz ale prichádza tá menej šťastná časť príbehu, a tou je, že onedlho po pastorovej preprave na pevninu si zmyslel, že ide zachraňovať svoj topiaci sa čln a ešte k tomu bez záchrannej vesty! Nevedel dokonca ani plávať a tak to aj dopadlo, smrť si na neho o pár hodín počkala.

Títo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Patrick Pleul/dpa via AP)

Starček, ktorý spadol do krátera

Ďalší tragický incident sa odohral na Hawai, v ktorom išlo o to, že 75-ročný dobrodruh, ktorý tú oblasť veľmi dobre poznal, pretože odtiaľ sám pochádzal sa vybral na obhliadku aktívnej sopky. Pravdepodobne ho zlákala farba hypnotizujúcej lávy, ktorá je určite zaujímavejšia po tme. Aj napriek varovným nápisom sa nechal vtiahnuť do tejto nádhery, a teda následne ho to vtiahlo aj priamo do vnútra žeravej sopky.

Títo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkstock)

Macbook nie je nepriestrelný

V roku 2022 prišiel kvoli hlúpemu nápadu o život aj ruský vojak počas vojny na Ukrajine. Chcel skúsiť či bude mať šťastie a podarí sa mu niečo nájsť v opustených okolitých domoch. Šťastie aj mal, ale bolo by lepšie ak by ho radšej nemal, pretože práve kvôli jeho nálezu zomrel. Po krádeži totiž jednu zásadnú vec nedomyslel, a to kde laptop ukryje, aby mu na bojisku nezavadzal. Preto prišiel s nápadom za sto bodov, teda ako úložný priestor mu mala poslúžiť nepriestrelná vesta, z ktorej ale musel vybrať balistický plát. Koniec tohto príbehu je asi jasný...

Muž, ktorý doma choval 124 hadov 

Mohol si ich lepšie vycvičiť, pretože jeho starostlivosť mu jeden z nich oplatil smteľným uhryznutím. Okrem tých neškodných vlastnil nelegálne aj niekoľko život ohrozujúcich druhov. Zaujímavosťou je, že jeho známi ani susedia ani len netušili, čo v dome ukrýva. Po odstránení tela všetkých hadov odchytili.

Títo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pixabay.com)

Viac o téme: Výhraúmrtia2022Darwinove ceny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu