Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neviete kam na výlet? VIDEO Na Dunaji otvorili plavebnú sezónu! Užite si relax, kultúru a skvelé jedlo

Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji
Zobraziť galériu (3)
Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak neviete, ako stráviť predĺžený víkend či rozmýšľate nad originálnym darčekom, máme pre vás tip na zmysluplne strávený čas! v Bratislave sa otvorila plavebná sezóna roka 2023, ktorá potrvá až do októbra.

Hudba, výborné jedlo a v neposlednom rade plavba na neodmysliteľnej tepne hlavného mesta - to všetko zažijete počas plavby po Dunaji výletnou loďou. Ak neviete, kam cez víkend či voľný deň, vyskúšajte výlet loďou. V Bratislave totiž otvorili jubilejnú 20. plavebnú sezónu. Tá sa začala jednou z najobľúbeneších trás Bratislava - Devín - Bratislava. "Sme optimisticky naladení a veríme, že v tomto roku sa nám podarí dosiahnuť navýšenie počtu realizovaných plavieb a celkovo prepraviť viac ako 90-tisíc pasažierov," povedala Ľudmila Masariková, zástupkyňa spoločnosti LOD. 

Aj plavby totiž zasiahla pandémia a neskôr vojna na Ukrajine, kvôli ktorým sa tiež znížil počet pasažierov. "Pandémia v rokoch 2020 a 2021 zasiahla plavby po Dunaji, podobne ako iné odvetvia cestovného ruchu, plnou silou. Plavby sa realizovali len v letnom období. Aj preto LOD prepravila v roku 2020 iba 30-tisíc a v roku 2021 38-tisíc cestujúcich," dodala Masariková. Pokles súvisel aj s vyradením legendárnych rýchlolodí ruského pôvodu, pretože pre vojnu na Ukrajine ich nebolo možné servisovať. 

Neviete kam na výlet? Na Dunaji otvorili plavebnú sezónu! Užite si relax, kultúru aj skvelé jedlo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vyhliadková plavba na Devín a späť trvá približne dve hodiny, počas ktorých môžete na lodi ochutnať zaujímavé drinky či skvelé jedlo. Výlety loďou sú vhodné aj pre rodiny s deťmi. Eventová loď Harmónia je napríklad najväčšia svojho druhu a je vhodná aj na rôzne akcie. V tejto sezóne sú pripravované aj hudobné, ale aj gastro plavby do Viedne, tematické večere či nedeľné brunche. 

Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji
Zobraziť galériu (3)
Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)
Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji
Zobraziť galériu (3)
Otvorenie plavebnej sezóny na Dunaji  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: LoďPlavbaVýletBratislavaDunajHarmónia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu