Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Špecializovaný trestný súd rozhodol o väzbe pre obvinených v kauze nezákonnej pandemickej pomoci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) rozhodol o vzatí do väzby všetkých štyroch obvinených v súvislosti s nezákonne vyplatenou pandemickou pomocou.Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková. Dodala, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinení podali proti nemu sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Najvyšší súd SR.

Archívne VIDEO

Špecializovaný trestný súd rozhoduje v prípade extrémistu Mariána Magáta (Zdroj: Topky/Maarty)

V prípade obvinenej osoby Z. Č. bolo rozhodnuté o jej opätovnej väzbe, na rozdiel od návrhu prokurátora, ktorý navrhoval vzatie do väzby podľa iného odseku Trestného poriadku. "Obvinení J. Č. a V. Č. boli vzatí do kolúznej väzby, návrh na preventívnu väzbu nebol akceptovaný s tým, že sudca pre prípravné konanie u nich konštatoval dokonané kolúzne konanie. U obvineného D. Ď. bol konštatovaný dôvod kolúznej a preventívnej väzby. Návrh na konštatovanie útekovej väzby nebol akceptovaný," dodala.

Návrh na vzatie do väzby podal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v utorok (25. 4.). Prípad súvisí s vecou nezákonne vyplatenej pandemickej pomoci na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Pezinku v rozsahu prevyšujúcom 13 miliónov eur.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusNezákonná pandemická pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu