Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ďalší posun v prípade zavraždenej Andrey Vlčekovej: Obvinili jej manžela! DETAILY otrasného prípadu

Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. Zobraziť galériu (2)
Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. (Zdroj: FB/A.D.)

BRATISLAVA - Obvineniu z vraždy čelí Miroslav Vlček, ktorý si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Stíhaný je vo väzbe. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na sociálnej sieti.

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. "Krajský súd v Trnave 18. apríla vyhovel sťažnosti špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania v neprospech odsúdeného," priblížila prokuratúra. V rovnaký deň bolo Miroslavovi Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy exmanželky. Po usmrtení mal jej telesné pozostatky rozpustiť v sude s kyselinou. Plastový sud bol podľa prokuratúry nájdený v sklade vo Veľkých Ripňanoch v júni 2021 na základe príkazu špeciálneho prokurátora na prehliadku týchto priestorov.

Archívne VIDEO

Špecializovaný trestný súd rozhoduje v prípade extrémistu Mariána Magáta (Zdroj: Topky/Maarty)

Príkaz bol vydaný v súvislosti s prípadom rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, kde je stíhaný aj Miroslav Vlček "A to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti," podotkli z ÚŠP. V plastovom sude bol zaistený fotokompozitný materiál (zubné plomby). Znaleckým skúmaním bol podľa prokuratúry s istotou stotožnený so stomatologickými výplňami, ktoré boli použité pri ošetrení chrupu poškodenej. "Vyhovenie návrhu na obnovu konania odstránilo prekážku veci rozhodnutej a umožnilo vzniesť obvinenie M. V. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy," dodali.

Viac o téme: Obvinenie Úrad špeciálnej prokuratúryVražda exmanželky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu