Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KDH nerokuje o spolupráci s inou stranou, na voľby sa chystá samostatne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné KDH nerokuje o spolupráci s inou stranou, na voľby sa pripravuje samostatne. Vyplýva to zo stanoviska predsedu hnutia Milana Majerského, ktoré poskytla hovorkyňa KDH Lenka Halamová. Na otázky o strane Demokrati reagoval tým, že doteraz v hnutí nevideli program strany a nepoznajú ani jej hodnotový základ.

"Pokiaľ ide o stranu Demokrati, doposiaľ sme nevideli žiadny jej program a nepoznáme jej hodnotový základ, teda nevieme, či je to strana liberálna, konzervatívna alebo progresívna. Pre nás je podstatné, aby mal konzervatívny volič v parlamente jasné zastúpenie a aby budúca vláda bola stabilná, čo sa bez jasného zadefinovania programu nedá," podotkol Majerský.

archívne video Majerský: KÚ ukončila debaty o spoločnom postupe do volieb tým, čo urobila

Majerský: KÚ ukončila debaty o spoločnom postupe do volieb tým, čo urobila (Zdroj: Topky/Maarty)

KDH si podľa jeho slov v tomto období pýta od občanov silný mandát, aby mal konzervatívny volič v parlamente jasné a čo najsilnejšie zastúpenie.Strana Demokrati vznikla po tom, ako Eduard Heger odišiel z OĽANO a spojil sa so stranou Miroslava Kollára Spolu. Heger mal o prípadnom spoločnom postupe hovoriť aj s KDH, ktoré mu ponúkalo ešte začiatkom roka druhé miesto na kandidátke. Napokon sa nedohodli.

Nová strana Demokrati
Zobraziť galériu (2)
Nová strana Demokrati  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

K Demokratom sa v uplynulom týždni pridali aj poslanci Juraj Šeliga a Jana Žitňanská, ktorí odišli zo strany Za ľudí. Šeliga hovoril o rokovaniach s Hegerom aj Majerským. Zmysel videl v spoločnej kandidátke Demokratov a KDH.

Viac o téme: SpoluprácaKDHVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu